Топ готвачи разкриха най-големите грешки при приготвянето на паста

Топ готвачи разкриха най-големите грешки при приготвянето на паста

Кулинарите са категорични, че избягвайки ги, ще се насладите на най-вкусното тестено изкушение

Шеф готвачи посочиха най-големите грешки, които почти всеки допуска при приготвянето на паста. И огласиха няколко малки трикчета, с която тя ще се превърне в неустоимо изкушение, съобщава taste.com.au.

Кулинарите са категорични, че пастата трябва да се вари в голяма тенджера с достатъчно подсолена вода.

След като я добавите към врящата вода, не спирайте да бъркате, за да не се слепва. Също така не се препоръчва и изплакването на вече свареното тестено изделие, защото "по този начин може да измиете целия вкус".

Тайната на вкусната паста е разгадана

Италиански шеф готвач обръща внимание на времето за варене на пастата, което, по думите му, е нещо  изключително важно.

За да постигнете перфектната паста al dente, той препоръчва да я варите шест-седем минути. Ако след това време тя е прекалено твърда, може да я оставите във врящата вода за още 30 секунди. 

Кулинарните майстори не пестят критиката си към тези, които добавят слънчогледово или зехтин във водата, за да не се слепва пастата. По думите им, олиото оставя защитен филм върху тестеното изделие, който пречи на добавения към вече готовото ястие сос да се разкрие напълно.

Освен това те препоръчват да не се добавя твърде много сос към пастата, за да не се "удави" в нея. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай