Колко често сте се чудили как да разнообразите ястията, които поднасяте у дома? В следващите редове имаме едно страхотно предложение, в което по оригинална рецепта няма месо, но винаги може да добавите в зависимост от предпочитанията ви.
Всички ще питат за още, опитат ли тази паста от тиквички
Става въпрос за вкусни и топящи се в устата крокети от тиквички и кашкавал.
Тази рецепта се приготвя изключително лесно и бързо и е по силите дори на най-неопитния готвач. Върви чудесно с биричка или сайдер, както и с млечен сос. Чудесно предложение за вашите гости и приятели, пише receptite.online.bg.
Всички ще питат за още, опитат ли тази паста от тиквички
Необходими продукти:
1 тиквичка, около 350 грама
1 голям картоф
2 яйца
1 връзка магданоз
1 морков
1 скилидка чесън
0,5 чаена лъжичка пушен червен пипер на прах
мелен черен пипер на вкус
0,5 чаена лъжичка провансалски билки
7 супени лъжици брашно
120 грама кашкавал
сол на вкус
растително масло за пържене
За соса:
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици майонеза
копър на вкус
1/2 чаена лъжичка сух чесън
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката, обелете и след това настържете. Сложете в гевгир, посолете и оставете за 15 минути да си пусне сока.
Обелете картофа и настържете на едро ренде. Изстискайте с ръце и сложете в купа. Нарежете магданоза и поставете в съда. Обелете и настържете моркова на едро ренде. Поставете при картофите.
Вземете тиквичките, изстискайте излишната им течност и добавете при останалите продукти. Сложете яйцата, чесъна, пушения червен пипер и меления черния пипер, провансалските билки и солта и разбъркайте. Сипете 5 супени лъжици брашното и бъркайте, докато се получи еднородна маса.
Нарежете кашкавал на ивици с дължина 4-5 сантиметра.
След това намислете ръцете си, вземете част от зеленчуковата смес и сложете резен кашкавал. Оформете котлет, оваляйте в брашно и изпържете в предварително загрята мазнина. Повторете с останалите.
Направете соса, като в подходящ съд смесите сметаната и майонезата. Измийте и нарежете копъра и добавете. Сипете сухия чесън и разбъркайте.
Поднесете заедно със соса.
Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за постни ястия.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!