Тези вкусни крокети с тиквички и кашкавал се топят в устата, няма наяждане с тях

Тази рецепта се приготвя изключително лесно и бързо и е по силите дори на най-неопитния готвач

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-vkusni-kroketi-s-tikvicki-i-kaskaval-se-topyat-v-ustata-nyama-nayazdane-s-tyax Jenata.blitz.bg
Тези вкусни крокети с тиквички и кашкавал се топят в устата, няма наяждане с тях

Колко често сте се чудили как да разнообразите ястията, които поднасяте у дома? В следващите редове имаме едно страхотно предложение, в което по оригинална рецепта няма месо, но винаги може да добавите в зависимост от предпочитанията ви. 

Всички ще питат за още, опитат ли тази паста от тиквички

Става въпрос за вкусни и топящи се в устата крокети от тиквички и кашкавал. 

Тази рецепта се приготвя изключително лесно и бързо и е по силите дори на най-неопитния готвач. Върви чудесно с биричка или сайдер, както и с млечен сос. Чудесно предложение за вашите гости и приятели, пише receptite.online.bg. 

Всички ще питат за още, опитат ли тази паста от тиквички

Необходими продукти:

1 тиквичка, около 350 грама

1 голям картоф

2 яйца

1 връзка магданоз

1 морков

1 скилидка чесън

0,5 чаена лъжичка пушен червен пипер на прах

мелен черен пипер на вкус

0,5 чаена лъжичка провансалски билки

7 супени лъжици брашно

120 грама кашкавал

сол на вкус

растително масло за пържене

За соса:

2 супени лъжици сметана

2 супени лъжици майонеза

копър на вкус

1/2 чаена лъжичка сух чесън

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичката, обелете и след това настържете. Сложете в гевгир, посолете и оставете за 15 минути да си пусне сока.

Обелете картофа и настържете на едро ренде. Изстискайте с ръце и сложете в купа. Нарежете магданоза и поставете в съда. Обелете и настържете моркова на едро ренде. Поставете при картофите.

Вземете тиквичките, изстискайте излишната им течност и добавете при останалите продукти. Сложете яйцата, чесъна, пушения червен пипер и меления черния пипер, провансалските билки и солта и разбъркайте. Сипете 5 супени лъжици брашното и бъркайте, докато се получи еднородна маса.

Нарежете кашкавал на ивици с дължина 4-5 сантиметра.

След това намислете ръцете си, вземете част от зеленчуковата смес и сложете резен кашкавал. Оформете котлет, оваляйте в брашно и изпържете в предварително загрята мазнина. Повторете с останалите.

Направете соса, като в подходящ съд смесите сметаната и майонезата. Измийте и нарежете копъра и добавете. Сипете сухия чесън и разбъркайте.

Поднесете заедно със соса.

Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за постни ястия.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
близачи
преди 1 година

да ви иба в гъзъ. Топящ се кур с два ташака!

Откажи