Тиквичките са един от най-любимите зеленчуци на малки и големи. Те са полезни и изключително подходящи за лятото, тъй като не съдържат много калории.
Ако и вие не можете да им се наситите, но се чудите каква да бъде поредната вкусотия, която да си приготвите с тях, днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме едно много интересно вегетарианско ястие - паста от тиквички с пармезан!
Тази вкусотия ще разнообрази перфектно диетичното ви меню и ще се превърне в истинско украшение на масата. Приготвя се изключително лесно, а пред вкуса и аромата й няма да устои никой. Пръстите да си оближеш!
Ето от какво си нуждаете, за да си направите това нежно изкушение:
500 гр. тиквички
1 глава лук
1 глава чесън
Рецепта за салата от диня и сирене, която ще искате да ядете през целия август
30 гр. пармезан
50 гр. растително олио
2 щипки сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
За да приготвите пастата, трябва да подготвите основната съставка - тиквичките. Измийте ги добре, обелете ги и отстранете сърцевината. След това ги настържете на ситно ренде.
Имайте предвид, че ще има много сок, който ще трябва да се отцеди.
Вкусно и лесно: Семейството ви ще полудее по това сладоледено крем брюле!
През това време запържете лука и чесъна. Към тях добавете настърганите тиквички и оставете да къкри още 20 минути докато всичко не се превърне в пюре.
Овкусете със сол и черен пипер и добавете пармезан.
Готовата паста може да сложите в бурканче или пък директно да намажете на препечена филийка.
Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!