Тези ябълкови сладки се топят в устата

Тези ябълкови сладки се топят в устата

Идеалното лакомство за уютни събирания със семейството или парти с приятели

Есента е времето на уютни вечери, когато къщата ухае на пикантни подправки и пресни печива.

През този период особено актуални са ябълките - сочни и сладки, какъвто е и самият сезон. Какво ще кажете да пресъздадете този вкус в един невероятно нежен есенен десерт и да си приготвите едни  ябълкови сладки?

Бърза рецепта за хрупкава, сочна и сладка баклава

Приготвянето им не изисква кой знае какви кулинарни умения, а резултатът... Ароматни, невероятно нежни и топящи се в устата ябълкови сладки. Идеалното лакомство за уютни събирания със семейството или парти с приятели.

Ето от какво се нуждаете, за да създадете този шедьовър в собствената си кухня:

180 гр. пшенично брашно
1 чаена лъжичка смес от подправки (канела, индийско орехче, джинджифил и кардамон)
3/4 чаена лъжичка сода за хляб

1/2  чаена лъжичка сол
6 супени лъжици краве масло
100 гр. захар

105 гр. кафява захар
1 яйце
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Този ябълков сладкиш е най-любимото нещо през есента

1 ябълка грени смит (обелена и настъргана)

За глазурата:

3/4 чаша пудра захар
4 чаени лъжици лимонов сок
щипка подправки за ябълкови сладки

Начин на приготвяне: 

Смелете канелата, индийското орехче, джинджифила и кардамона.

В голяма купа смесете брашното, подправките, содата и солта. В друга купа разбийте маслото с двата вида захар на пухкав крем. Добавете яйце и ванилов екстракт. Постепенно добавете сухите съставки към влажните, като разбърквате, докато се образува гладко тесто.

Добавете настъргана ябълка и разбъркайте.

Джинджифиловият сладкиш на баба, който свършва за нула време

Загрейте фурната на 180°C. От сместа оформете сладки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Сложете тавата в предварително загрятата фурна и печете около 14-18 минути или докато бисквитките поруменеят.

Докато бисквитките се пекат, може да приготвите глазурата. В купа смесете пудрата захар с лимоновия сок и подправките и изчакайте 15 минути да стегне.

Готовите сладки залейте с напълно изстиналата глазура. 

Опитайте този невероятен деликатес и подарете на любимите си хора магията във всяка хапка. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Nina

Nina 29.11.2023 10:42

Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение----- https://tyny.to/shemoro

Яна

Яна 30.11.2023 18:17

На 180 гр брашно 205 гр захар + 3/4 чаша пудра в глазурата.....прекалено е!