Тиквички със соев сос и чесън на тиган - нереална вкусотия

Вкусът е леко пикантен и необичаен, а зеленчуците стават меки и изключително нежни

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tikvichki-sas-soev-sos-i-chesan-na-tigan-nerealna-vkusotiya Jenata.blitz.bg
Тиквички със соев сос и чесън на тиган - нереална вкусотия

Тиквичките са универсален зеленчук, който може да бъде основата на много ястия.

Днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас една рецепта за много вкусно предястие, което със сигурност бързо ще се превърне в любимо на цялата къща - тиквички със соев сос и чесън на тиган.

Приготвя се много бързо. Вкусът е леко пикантен и необичаен, а зеленчуците стават меки и изключително нежни.

Крехки и вкусни пържени тиквички с кашкавал

Блюдото е подходящо дори за празнична трапеза!

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази бърза лятна вкусотия:

Списък с продукти за 4 порции:

1 кг. тиквички 
4 скилидки чесън
100 мл. соев сос 

4 суп. л. растително масло
2 суп. л. нишесте 
20 гр. копър

2 ч. л. сусам  
2 ч. л. смлян червен пипер  
2 ч. л. захар 

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и ги нарежете на ленти със средна дебелина и дължина. Ако са млади, по-добре е да не ги белите. Това ще помогне на парчетата да запазят целостта си по време на периода на пържене.  

Ще си оближете пръстите: Месце с биричка, топи се в устата

Сложете тигана на силен огън, добавете олио и го загрейте. Сложете резените тиквички. Пържете на силен огън за 5 минути, като ги обръщате от време на време, за да не загорят.

Поръсете с нишесте и разбъркайте.

В подходяща купа пригответе соса, като смесите соевия сос, захарта, солта. Към тях добавете чесъна, минат през преса и разбъркайте всичко добре. 

Залейте тиквичките със соса и разбъркайте. Намалете котлона до минимум и оставете тиквичките да се задушават още 5 минути. Трябва да станат меки, но да останат цели и да не стават на пюре.   

Готовите тиквички преместете в чиния, поръсете с нарязания копър, сусам и смлян червен пипер. Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай