Толкова чудно вкусни пълнени картофи никога не сте хапвали! СНИМКИ

„Картофените кожички” се „явяват” за първи път през 1974 година в американската веригата ресторанти T.G.I. 

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tolkova-cudno-vkusni-plneni-kartofi-nikoga-ne-ste-xapvali-snimki Jenata.blitz.bg
Толкова чудно вкусни пълнени картофи никога не сте хапвали! СНИМКИ

От jenata.blitz.bg винаги се опитваме да ви помогнем с някоя и друга рецепта, с която да изненадате всички у дома. Преди време ви разкрихме, че тайната на перфектните пържени картофки с апетитна златиста коричка е разгадана. Непосредствено преди това от jenata.blitz.bg ви предложихме начин, по който да си направите безумно вкусен и полезен чипс, който става само за три минути.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще ви разкажем за една чудно вкусна рецепта за пълнени картофи.

Трябва да отбележим, че тя се казва „Картофени кожички”, а ястието се „явява” за първи път през 1974 година в американската веригата ресторанти T.G.I. 

Необходими продукти за „Картофени кожички”:
Картофи – 4-6 средно големи;
Бекон - 100 грама (а може и повече, ако харесвате да си похапвате месце);
Полутвърдо сирене (кашкавал/чедър) - 100 грама;
Заквасена сметана - 100 грама;
Зелен лук - 1 стрък (той е само за украса, та може и да го пропуснете);
Масло.

Начин на приготвяне на „Картофени кожички”:
Измийте и изсушете добре картофите.

Разтопете малко масло и намажете с нея всеки картоф.

Поставете картофите в тава и ги запечете в предварително загрята фурна на 200°. Обикновено това трябва да продължи за около 30-40 минути.

Докато кожичките на картофите се запичат в тиган сложете останалото масло и в него запържете нарязания бекон.

Извадете картофите от фурната. Оставете ги да се охладят, разрежете си наполовина и ги издълбайте. Сместа няма да ви е необходима за тази рецепта, но винаги може да измислите нещо друга с нея – например да добавите малко прясно мляко и да стане картофено пюре. 

Издълбаните картофи намажете отвътре с малко разтопено масло и ги сложете отново в загрята на 200° фурна. Оставете ги за 7-10 минути.

Извадете картофите от фурната и отгоре ги наръсете с настърганото сирене/кашкавал (в оригиналната рецепта използват чедър, но може да го замени с друго полутвърдо сирене).

Сложете запържения бекон върху издълбаните картофи, които вече са намазани с масло и поръсени със сиренето.

Отново сложете картофите във фурната за буквално 5 минути, така че сиренето да се стопи.

Извадете хубавите „Картофени кожички”, сложете от горе малко сметана и за цвят поръсете с нарязан лук.

Добър апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи