Топ готвач разкри тайната на перфектните пържени яйца

Оказва се, че както всяка друга манджа, и при приготвянето на това елементарно ястие си има ред тънкости

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/top-gotvac-razkri-tainata-na-perfektnite-przeni-yaica Jenata.blitz.bg
Топ готвач разкри тайната на перфектните пържени яйца

Да изпържи няколко яйца за вечеря е най-лесното и бързо ястие, което една домакиня може да направи за семейството си след натоварения работен ден.

Оказва се обаче, че както всяка друга манджа, и при пърженето на яйца си има ред тънкости. И само избягвайки грешките, които почти всеки допуска, ще се насладите на перфектен резултат. 

За какво трябва да внимавате ли? 

45 секунди и пържените яйца са готови

Според канадския топ готвач Ясмин Алсауаф, най-честата грешка, която хората допускат при приготвянето на това на пръв поглед елементарно ястие е, че разбиват яйцата директно в тигана.

Кулинарката препоръчва това да се прави предварително. Яйцата трябва да се разбъркат в купа, а след това съдържанието да се изсипе в тигана. 

Това ви гарантира, че жълтъците ще останат непокътнати.

Канадката съветва още, когато правите яйца, да използвате тигани с незалепващо покритие и да ги пържите на температура между 123 и 137 градуса. В противен случай те ще започнат да се пукат и покафеняват, преди да се изпържили средата.

5 мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме СНИМКИ

"Пържените яйца трябва да са лъскави и да имат напълно стегнали белтъци. Не трябва да са на мехури или покафенели, докато жълтъците трябва да са правилно приготвени, според вашите предпочитания". /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Горещи

Коментирай
7 Коментара
РУМЕН
преди 2 години

Аз предварително ги приготвям в купа (паница). Сред това ги изсипвам в тиган с нагорещеното олио като разбърквам белтъка. Не ги задържам дълго. Друг вариант е сред като ги изсипвам в тигана е да ги обърна и завия с белгъка !

Откажи
частушка
преди 2 години

Това е за ташаци, не яйца

Откажи
Белтъка е по-малко жълтото
преди 2 години

Само де не сте питале канадката как да запазим непокътнати жълтъките и при бъркането, ама то щото войната почва в сряда.

Откажи
ооох
преди 2 години

Кулинарката препоръчва това да се прави предварително. Яйцата трябва да се разбъркат в купа, а след това съдържанието да се изсипе в тигана. Това ви гарантира, че жълтъците ще останат непокътнати. Бъркани или на очи правим? БЛИЦ уникално тъпи сте!!!!

Откажи
ДАНИ
преди 2 години

КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТАКАВА РЕЦЕПТА-КАК ОСТАВАТ ЖЪЛТЪЦИТЕ ЦЕЛИ СЛЕД РАЗБЪРКВАНЕ??? БЛИЦ-КЪДЕ Е ВАШАТА МИСЪЛ,НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ?? КАК ДА ВИ СЕ ВЯРВА ЗА ДРУГИ СТАТИИ?????

Откажи
е гати тъпия сайт
преди 2 години

ХОРА...не се гневете...ТОВА СА ОЛИГОФРЕНИТЕ БЛИЦ.....а иначе другото малоумно е следното: аз не съм виждал и чувал някой да бърка яйцата в тигана...това само на прост американец/канадец може да се случи...няма такава тъпа нация.

Откажи
Фълю
преди 1 година

Забуляха ма мадята от тез яйца.

Откажи