Да изпържи няколко яйца за вечеря е най-лесното и бързо ястие, което една домакиня може да направи за семейството си след натоварения работен ден.
Оказва се обаче, че както всяка друга манджа, и при пърженето на яйца си има ред тънкости. И само избягвайки грешките, които почти всеки допуска, ще се насладите на перфектен резултат.
За какво трябва да внимавате ли?
45 секунди и пържените яйца са готови
Според канадския топ готвач Ясмин Алсауаф, най-честата грешка, която хората допускат при приготвянето на това на пръв поглед елементарно ястие е, че разбиват яйцата директно в тигана.
Кулинарката препоръчва това да се прави предварително. Яйцата трябва да се разбъркат в купа, а след това съдържанието да се изсипе в тигана.
Това ви гарантира, че жълтъците ще останат непокътнати.
Канадката съветва още, когато правите яйца, да използвате тигани с незалепващо покритие и да ги пържите на температура между 123 и 137 градуса. В противен случай те ще започнат да се пукат и покафеняват, преди да се изпържили средата.
5 мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме СНИМКИ
"Пържените яйца трябва да са лъскави и да имат напълно стегнали белтъци. Не трябва да са на мехури или покафенели, докато жълтъците трябва да са правилно приготвени, според вашите предпочитания". /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки
Коментирай
РУМЕН 13.02.2022 10:46
Аз предварително ги приготвям в купа (паница). Сред това ги изсипвам в тиган с нагорещеното олио като разбърквам белтъка. Не ги задържам дълго. Друг вариант е сред като ги изсипвам в тигана е да ги обърна и завия с белгъка !
частушка 13.02.2022 16:41
Това е за ташаци, не яйца
Белтъка е по-малко жълтото 13.02.2022 16:48
Само де не сте питале канадката как да запазим непокътнати жълтъките и при бъркането, ама то щото войната почва в сряда.
ооох 13.02.2022 23:10
Кулинарката препоръчва това да се прави предварително. Яйцата трябва да се разбъркат в купа, а след това съдържанието да се изсипе в тигана. Това ви гарантира, че жълтъците ще останат непокътнати. Бъркани или на очи правим? БЛИЦ уникално тъпи сте!!!!
ДАНИ 15.02.2022 9:54
КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТАКАВА РЕЦЕПТА-КАК ОСТАВАТ ЖЪЛТЪЦИТЕ ЦЕЛИ СЛЕД РАЗБЪРКВАНЕ??? БЛИЦ-КЪДЕ Е ВАШАТА МИСЪЛ,НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ?? КАК ДА ВИ СЕ ВЯРВА ЗА ДРУГИ СТАТИИ?????
е гати тъпия сайт 15.02.2022 13:29
ХОРА...не се гневете...ТОВА СА ОЛИГОФРЕНИТЕ БЛИЦ.....а иначе другото малоумно е следното: аз не съм виждал и чувал някой да бърка яйцата в тигана...това само на прост американец/канадец може да се случи...няма такава тъпа нация.
Фълю 10.08.2023 13:02
Забуляха ма мадята от тез яйца.