Да изпържи няколко яйца за вечеря е най-лесното и бързо ястие, което една домакиня може да направи за семейството си след натоварения работен ден.
Оказва се обаче, че както всяка друга манджа, и при пърженето на яйца си има ред тънкости. И само избягвайки грешките, които почти всеки допуска, ще се насладите на перфектен резултат.
За какво трябва да внимавате ли?
45 секунди и пържените яйца са готови
Според канадския топ готвач Ясмин Алсауаф, най-честата грешка, която хората допускат при приготвянето на това на пръв поглед елементарно ястие е, че разбиват яйцата директно в тигана.
Кулинарката препоръчва това да се прави предварително. Яйцата трябва да се разбъркат в купа, а след това съдържанието да се изсипе в тигана.
Това ви гарантира, че жълтъците ще останат непокътнати.
Канадката съветва още, когато правите яйца, да използвате тигани с незалепващо покритие и да ги пържите на температура между 123 и 137 градуса. В противен случай те ще започнат да се пукат и покафеняват, преди да се изпържили средата.
5 мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме СНИМКИ
"Пържените яйца трябва да са лъскави и да имат напълно стегнали белтъци. Не трябва да са на мехури или покафенели, докато жълтъците трябва да са правилно приготвени, според вашите предпочитания". /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки