Топ рецепта: Торта с вафли за 5 минути – без печене, без брашно

Няма да съжалявате, ако решите да я приготвите това сладко изкушение

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/top-recepta-torta-s-vafli-za-5-minuti-bez-pechene-bez-brashno Jenata.blitz.bg
Топ рецепта: Торта с вафли за 5 минути – без печене, без брашно

За да направя чийзкейк само с три основни съставки, вземам вафли, извара и кисело мляко, след което оставям десерта в хладилника за 1-2 часа.

Тази вкусна мусака с тиквички свършва за минути

Опитайте и вие и не забравяйте да споделите своите отзиви и рецепти!

А сега към рецептата – Лесен чийзкейк с вафли и извара :

Лесен чийзкейк с вафли и извара

Продукти:

250 гр.
вафли
500 гр. извара 5%
250 мл натурално кисело мляко
80-100 гр. захар
100 мл вода
10 гр. желатин
1 с.л. какао

Глазура:

1 шоколад (100 гр.)
4-5 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

Първо, нека подготвим желатина. Изсипва се във вода, разбърква се добре и се оставя да набъбне.

Вафлите се поставят в купа и се пасират с блендер до гладкост.

Поставете ринг с диаметър 18 см върху чиния за сервиране, която предварително завийте с хартия за печене. Готовата смес от вафли се поставя на дъното на съда и се разпределя равномерно.

Поставете чинията в хладилника и след това започнете да приготвяте слоя извара. В отделна купа смесете изварата, добавете захарта и киселото мляко, след което добре разбийте сместа с блендер.

Разтопете желатина до течност и го изсипете в масата на изварата, разбъркайте добре. Разделете изварената маса на две части, към едната добавете какао и разбъркайте отново.

Извадете ринга от хладилника и започнете да добавяте лъжица по лъжица в средата – първо от светлия, после от тъмния крем, докато смесите свършат.

Разклатете леко формата и с помощта на шиш оформете шарка на повърхността, пишат от Екшън Нюз.

Поставете чийзкейка обратно в хладилника за 1-2 часа, докато стегне напълно. По желание тортата може да се залее с шоколадова глазура.

За да я направите, нарежете шоколада, добавете горещо мляко и разбъркайте до гладкост. Залейте горната част на тортата с глазура, направете капки и украсете с вафлени трохи.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай