Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Най-страхотната част в приготвянето на този десерт е, че не е необходимо да разточвате блатовете

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/topi-se-v-ustata-a-stava-za-minuti-unikalna-recepta-za-torta-medovik Jenata.blitz.bg
Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Медовик е много вкусна, богата и ароматна торта. Сложният му процес на приготвяне може да се опрости многократно, спестявайки време и усилия.

Тортата Медовик - рецептата, която ще разгледаме днес от jenata.blitz.bg - може да се приготви по различни начини. В класическата версия се разточват ароматни блатове, всеки от които се пече отделно и след това десертът се сглобява. Това обаче не е задължително изискване.

Лесна рецепта за класическа торта Сметанник

Има рецепта за „заливни“ блатове за торта Медовик. Това е, когато тестото не изисква разточване, а просто се изсипва върху тави за печене и се пече. 

В резултат на това можете да получите вкусен ароматен десерт без допълнителни проблеми и загуба на цял ден в кухнята.

Сега нека разгледаме по-подробно рецептата за торта Медовик. 

Заливка с мед - рецепта за 20 минути

Медената торта без руло се приготвя много лесно, което ви позволява да приготвите този вкусен десерт у дома без особени затруднения. 

За това вземаме:

  • 150 грама мед;
  • 40 грама захар;
  • 50 грама масло;
  • 70 грама заквасена сметана;
  • 0,5 чаена лъжичка сода;
  • 1 яйце;
  • 150 грама брашно;
  • 300 милилитра тежка сметана;
  • 3 супени лъжици варено кондензирано мляко.

Начин на приготвяне:

Загрейте меда и захарта в тиган. Когато се появят мехурчета, добавете масло и разбъркайте до гладка смес. 

Изсипете заквасена сметана там и добавете сода. Разбъркайте и продължете да готвите, докато сместа придобие карамелен цвят.

Свалете от огъня и охладете. Разбийте яйцето там и разбъркайте, след това добавете брашното и сместа се довежда до еднородна консистенция. Разделете тестото по равно в две чинии или купи. 

Топ рецепта: Торта с вафли за 5 минути – без печене, без брашно

Изсипете тестото от един съд върху тава, покрита с хартия за печене, и го изгладете с шпатула. Изпечете две торти и отрежете краищата, за да създадете равномерни правоъгълници.

Сметаната се разбива с кондензираното мляко за крема. Резултатът трябва да е пухкава, стабилна маса. На масата поставяме две торти една до друга. 

Първото намазваме с крем и навиваме на руло, но не докрай. Намазнете втория блат и продължете да навивате рулото, като добавяте и него. 

Готовата торта намажете от всички страни с останалия крем. 

Смиламе с блендер предварително нарязаните парчета кекс на трохи и ги поръсваме върху рулото от всички страни. Оставете Медовик-а да се накисне малко и след това можете да го нарежете.

Приятен апетит от jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
1 Коментара
JokkerXXL
преди 1 ден

ГАPАНТИPАНО: За 21 дни ще пpaвите жeстoк CEKC като пopнoзвeзда - ще yвeличите тpайно пeнисa си със 7 см и ще започнете да полyчавате epeкция за 3 сeкyнди (твъpда като cтoмана, колкото дълго иcкaте)---- https://come.ac/mens

Откажи