Топящи се в устата тиквички с пилешко, перфектна благинка за лятото

Ястието става много бързо и лесно, върви перфектно с ледена биричка

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/topyashti-se-v-ustata-tikvichki-s-pileshko-perfektna-blaginka-za-lyatoto Jenata.blitz.bg
Топящи се в устата тиквички с пилешко, перфектна благинка за лятото

Лятото е в разгара си, а жежкото време, освен пиене на биричка, предразполага и за хапването на сезонни храни.

Тази вкусна мусака с тиквички свършва за минути

Подготвили сме ви една чудесна рецепта, която е истинско изкушение за сетивата в горещините.

Рецептата е за тиквички с пилешко, което стават много лесно и бързо и буквално се топят в устата. Перфектното хапване за бирата ви, а и чудесна вечеря.

Съставки:

400 г пилешко филе
2 тиквички
1 глава лук
1 морков

2 скилидки чесън
1 чл. л. доматено пюре
200 мл вода или бульон
Сол, черен пипер на вкус
Олио за пържене

Приготвяне:

Нека подготвим съставките. Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва.

Изпържете месото. Загрейте олиото в тиган и запържете месото до златисто. Прехвърлете пилешкото в чиния.

Да запържим зеленчуците. В същия тиган, запържете лука до прозрачност. Добавете моркова и чесъна и запържете още 5 минути.

Добавете тиквичките. Добавете тиквичките към зеленчуците, разбъркайте и оставете да къкри за 10 минути.

Добавете доматено пюре, вода или бульон, подправки. Към зеленчуците добавете доматено пюре, вода или бульон, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, оставете да заври и оставете да къкри на тих огън 15-20 минути.

Добавете пилешкото. Добавете запърженото пилешко месо към зеленчуците, разбъркайте и оставете да къкри още 5 минути. Да Ви е вкусно!/jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай