Лятото е в разгара си, а жежкото време, освен пиене на биричка, предразполага и за хапването на сезонни храни.
Подготвили сме ви една чудесна рецепта, която е истинско изкушение за сетивата в горещините.
Рецептата е за тиквички с пилешко, което стават много лесно и бързо и буквално се топят в устата. Перфектното хапване за бирата ви, а и чудесна вечеря.
Съставки:
400 г пилешко филе
2 тиквички
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1 чл. л. доматено пюре
200 мл вода или бульон
Сол, черен пипер на вкус
Олио за пържене
Приготвяне:
Нека подготвим съставките. Нарежете пилешкото филе на малки кубчета. Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва.
Изпържете месото. Загрейте олиото в тиган и запържете месото до златисто. Прехвърлете пилешкото в чиния.
Да запържим зеленчуците. В същия тиган, запържете лука до прозрачност. Добавете моркова и чесъна и запържете още 5 минути.
Добавете тиквичките. Добавете тиквичките към зеленчуците, разбъркайте и оставете да къкри за 10 минути.
Добавете доматено пюре, вода или бульон, подправки. Към зеленчуците добавете доматено пюре, вода или бульон, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, оставете да заври и оставете да къкри на тих огън 15-20 минути.
Добавете пилешкото. Добавете запърженото пилешко месо към зеленчуците, разбъркайте и оставете да къкри още 5 минути. Да Ви е вкусно!/jenata.blitz.bg