Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Рецептата е лесна и става само за минути, а всички ще искат допълнително

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tova-e-taynata-na-sochnite-i-vkusni-svinski-przholi Jenata.blitz.bg
Това е тайната на сочните и вкусни свински пържоли

Нова година идва и именно през зимата много хора обичат да облажат със свинско месце. Но как да го приготвим сочно и крехко, така че буквално да се топи в устата. 

Няма такава вкусотия: Задушено зеле с пилешки гърдички

В следващите редове ще ви помажем една рецепта, с която няма да има човек на масата, който да не спечелите. У дома едва ме дочакват да им поднеса пържолките. Тайната на всичко е маринатата, в която ги правя. Благодарение на нея месцето става безкрайно вкусно и сочно, топи се в устата и буквално няма наяждане с него. 

Рецептата е много лесна и се приготвя изключително бързо. Такова ястие е подходящо както за ежедневната трапеза, така и докато чакате приятели, а сега би се вписалол идеално на трапезата ви по случай новата година. Гарантираме ви, че пържолите ще изчезнат от масата за нула време. 

С тази вкусна запеканка със зеленчуци винаги спасявам положението на вечеря

Продукти за 3 порции:

Свински пържоли 3 бр. (вие избирате с кости или без)
Чесън 2-3 скилидки
Пилешки бульон 1 чаша
Масло - 40-50 гр.
сол и пипер на вкус

 

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Приготвяне:

Посолете и сложете черен пипер от двете страни на месцето. Не е необходимо да го счуквате, но ако искате го сторете. 


Ако сте взели месо с кост може да я изрежете, но личните ми наблюдения са, че когато тя остане в процеса на готвене, месото става по-сочно, но времето е малко-по-дълго.

Нарежете чесъна на ситно.


Загрейте маслото в тигана на слаб огън. В тази рецепта тиганът трябва да е достатъчно горещ, за да приготвим месото перфектно, без да загаря.
Поставете пържолите в нагорещения тиган.


Запържете до златисто кафяво - отнеме около 4-5 минути, а след това обърнете парчетата и ги запържете и от другата страна. 


Тъй като следва да задушим месцето в медено-чеснов сос, не е необходимо месото да е напълно готово, когато го махнете от тигана. 

Поставете пържолите в чиния и покрийте с фолио, за да не изстинат. 

След това в тигана, където сте пържили пържолите, сложете чесъна и запържете и него за 30-40 секунди, като леко разбърквате. Основното нещо е да не го оставяте да загори, в противен случай ще нагарча.


След това добавете голяма супена лъжица мед.


Смесете добре чесъна с него и добавете чашата пилешки бульон. 


Разбъркайте всичко отново и сложете свинското обратно в тигана.


Оставете соса да заври и когато това стане, покрийте тигана отново с капак. Оставете така 3-4 минути, след което обърнете парчетата. 

Свинското месце ще омекне и ще стане крехко. Важно е сосът да не загаря и да не става много гъст. Ако видите, че се налага добавете още 50 мл. бульон. 

Поставете свинското в чинии и го залейте със соса. Всичко е готово и може да сервирате вашите пържолки.

Вървят чудесно с пресен лук./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
8 Коментара
Страхотно
преди 3 години

Тази пържола е само за проблемен стомах. Да ви е сладко

Откажи
Лакомо дупе.....
преди 3 години

А а вие сериозно ли? А какво става с бацилите? Те са и в обема месо! Нещо не е както трябва, защото вие лично не сте заклали свинята. Тази рецепта е валидна само за собствено стопанство

Откажи
Сиса
преди 3 години

Уникално...Варено-пържено месо.Уу много ми допада.

Откажи
Marto
преди 3 години

Я веганите марш от тук. Всичко по-горе да си рупат репичките и да мълчат, екстра е рецептата, и ще изяде 1-2 прасенца, такива сладички, грухтящи ... и шат на свинкята главата, а какви луканки стават от прасенцата ммммммм

Откажи
ям ям
преди 3 години

както и да го мариновате ако не е българско и прясно а не замразявано не става

Откажи
Силвия Вучкова
преди 3 години

Какви са тези рецепти с термична обработка на мед? Нали това е опасно за здравето?

Откажи
яаз
преди 3 години

Кой пидалку или пидалка ги пише тези рицепти? Многу гнусну убиснявъ колку съ фкусни.

Откажи
Мила
преди 3 години

В продуктите е забравен меда.

Откажи