От пилешкото филе могат да се приготвят безброй вкусни ястия. Месото е много хубаво и с времето е успяло да се докаже, превръщайки се в любим продукт на куп домакини.
Днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си приготвите нещо малко по-нетрадиционно, но в същото време изключително вкусно, с пилешко филенце - вкусни лентички.
Единственото, от което се нуждаете, е месо и любимите си подправки.
Продукти:
1 кг. пилешко филе
1 чаена лъжица нитритна сол
0,5 чаена лъжица сух чесън
Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета
1 чаена лъжица подправки
червен пипер
Начин на приготвяне:
Извадете гърдите и отстранете от тях излишната мазнина (ако има такава). Изплакнете месото и подсушете с кухненска хартия и го сложете във фризера за около половин час.
Целта е не да замръзне, а да се втвърди съвсем малко. Това ще направи рязането много по-лесно.
След като времето изтече, извадете месото от камерата и го нарежете на тънки филийки. Не си струва да се стараете прекалено много, но не се нуждаете и от огромни парчета. Половин сантиметър е перфектната дебелина!
В това пилешко месце на тиган всички ще се влюбят от първата хапка
Сложете месото в дълбока купа и поръсете със сол. Добавете любимите си подправки, чесъна и смления черен пипер. Покрийте съда със стреч фолио и оставете месото да се маринова в хладилника за 12 часа.
Оттук нататък можете да използвате няколко начина за приготвянето на пилешките лентички. Ако разполагате с електрическа сушилня, просто ги слагате вътре и сушите 4 часа при температура от 70 градуса.
Ако ще използвате фурна, печете 3 часа на 60-70 градуса на режим на конвекция (ако има такъв). Вратата на фурната трябва да се остави открехната.
Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!