Пилешкото месо е сред най-предпочитаните продукти на българската домакиня. И всяка знае куп рецепти, с които всеки път да зарадва любимите си хора с различно и неустоимо ястие.
Ако случайно сте се изчерпали откъм идеи, днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас един нов начин, по който да си приготвите любимото месце.
Пилешкото става сочно, меко, апетитно, пикантно и изключително вкусно! Страхотна рецепта за бърза вечеря.
Опитате ли това пилешко месце със зеленчуци, ще го приготвяте отново и отново
Деликатният млечен сос е в перфектна хармония с пикантния вкус на чесъна. Няма как да му устоите!
Списък с продукти:
едно пиле (може и само бутчета, около 1,5 кг.)
50 гр. масло
1 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици червен пипер
4 супени лъжици брашно
черен пипер на вкус
За соса:
200 мл. прясно мляко (може да го замените със сметана)
6 скилидки чесън
1/2 чаена лъжица сол
Неустоими домашни чеснови хлебчета, по които всички у дома полудяха
магданоз или кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
В удобен съд смесете брашното, червения пипер, солта и черния пипер.
Пилето нарежете на парчета и ги сложете в сместа с брашното. Оваляйте месото много добре.
В тигана смесете кравето масло с малко олио и го сложете на котлона. Запържете пилето от двете страни на среден огън.
Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата
За соса накълцайте на ситно магданоза, кориандъра и чесъна, смесете ги и разбъркайте добре.
Върнете месото обратно в тигана, залейте го с прясното мляко, добавете магданоза и чесъна и покрийте с капак. Оставете на слаб огън за 10-15 минути.
Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!