Каквото и да си говорим българинът за закуска сякаш най-много обича да си хапва баничка, кифла и разбира се мекичка. Е, с годините вкусовите ни предпочитания се промениха доста, но традицията си е традиция, а щом е и вкусна – цена няма.
Именно заради това сега ще поговорим за това как се правят вкусни Пионерски мекици по книгата „Наша кухня“ от 1971 година.
Мекици на фурна? Няма такава вкусотия!
Вече няма пионери и чавдарчета в училищата, но тези вкусни мекици си остават класика и са изключително лесни за приготвяне веднъж, като сте направили тестото.
Пионерски мекици
За да приготвите тези мекици, ще трябва да направите козуначено тесто, по описания начин тук.
Необходими продукти за тестото:
500 гр. брашно;
3 броя яйца;
150 гр. захар;
10 гр. мая;
120 гр. масло;
120 мл. мляко;
захар (за поръсване по желание).
Начин на приготвяне на Пионерски мекици:
Вземате формичка за изрязване правите кръгове с големина по ваше желание. Оставяте ги на топло настрани, да втасат за известно време.
Такива мекици, които стават само за 5 минути, никога не сте яли! СНИМКИ
След като са втасали правите дупка с пръст и ги пускате в предварително загрята растителна мазнина, уточняват от tami.bg
Пържите и от двете страни, като ги обръщате последователно. Така опържени и с приятна коричка, може да пуснете в сироп, предварително подготвен от равни количество захар и вода, който е врял около десетина минути за да се сгъсти.
Да ви е сладко! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!