Вкусна запеканка със зеле и кайма - пръстите да си оближеш

Приготвя се бързо и е нискокалорична - изключително подходяща за всички, които се притесняват да не качат някое друго излишно килце

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vkusna-zapekanka-ss-zele-i-kayma-prstite-da-si-oblizhesh Jenata.blitz.bg
Вкусна запеканка със зеле и кайма - пръстите да си оближеш

Когато нямам време да стоя дълго край печката, тази рецепта винаги ми идва на помощ. Ястието е много нежно и сочно, може да се хапва както топло, така и студено.  

Става въпрос за една вкусна запеканка със зеле и кайма. Приготвя се бързо и е нискокалорична - изключително подходяща за всички, които се притесняват да не качат някое друго излишно килце преди празниците. Идеалната вечеря за стройни домакини! 

Няма такава вкусотия: Задушено зеле с пилешки гърдички

Освен това дори и децата, които не обичат зеле, винаги искат допълнително! 

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусна и диетична запеканка:  

500 гр. кайма
400 гр. зеле
50 гр. овесени ядки

2 яйца
1 глава лук
2 моркова

С тази вкусна запеканка със зеленчуци винаги спасявам положението на вечеря

1 супена лъжица доматена паста
сол, черен пипер и подправки на вкус

Начин на приготвяне: 

Накълцайте зелето на ситно. След това го намачкайте добре с ръце и залейте с вряла вода за 10 минути. Това то ще стане по-меко. Прехвърлете го в гевгир, за да се оцеди от водата. 

В дълбок съд смесете каймата с овесените ядки, яйцата, солта и подправките. Добавете малко черен пипер. Добавете и зелето, омесете всичко много добре и оставете да постои малко, за да може овесените ядки да поомекнат. 

Нарежете лука и морковите и ги запържете в растително масло. След това добавете доматеното пюре. 

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Сложете малко сол, налейте малко гореща вода и оставете да покъкри на слаб огън за още няколко минутки, след което свалете от огъня.  

От каймата оформете големи кюфтета и ги наредете в тава за печене.  Отгоре залейте със соса и печете в загрята на 190 градуса фурна за 45 минути.

Преди сервиране може да поръсите с пресни подправки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай