Понижението на температурите навън върна домакините към кухнята и приготвянето на вкусни и традиционни ястия.
Един от специалитетите в родната кухня са кюфтетата. А днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си ги приготвите по малко по нетрадиционен начин, а именно - на фурна.
Тези бързи кюфтенца ще събудят всичките ви сетива.
Ето от какви продукти се нуждаете, за да им се насладите:
- 700 гр. мляно месо
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- сол на вкус
- 1 чаена лъжичка копър
- 1/2 чаена лъжичка смлян пипер
- галета (ако е необходимо)
За соса:
- 500 мл. доматен сок
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 чаена лъжичка босилек
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 лъжица брашно
- 200 мл. вода
Начин на приготвяне:
Към каймата добавете наситнения чесън, яйцата, солта, копъра и черния пипер. Омесете всичко много добре и ако е необходимо - добавете галета.
Направете топчета с желаната големина и ги наредете в тава, намазана с олио. Печете кюфтенцата на около 220 С, докато се зачервят и запекат.
Смесете доматения сок с ригана, босилека, захарта, брашното и водата и с тях залейте готовите кюфтета. Върнете във фурната да се запече за около 30 минути на 200 С.
След 15 минути печене обърнете кюфтетата и продължете да печете. Когато сосът се сгъсти, може да извадите ястието от фурната.
Добър апетит! /jenata.blitz.bg