Вкусно и сочно пилешко на фурна, тайната е в соса

Става много бързо и лесно, а пленява всичките ви сетива

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vkusno-i-socno-pilesko-na-furna-tainata-e-v-sosa Jenata.blitz.bg
Вкусно и сочно пилешко на фурна, тайната е в соса

Много пъти сме ви показвали различни рецепти как да приготвите вкусно пилешко месо. Днешното ни предложение обаче е уникално.

Всички у дома са луди по тези бабини кюфтенца

От jenata.blitz.bg ще ви разкрием как да направите вкусно, крехко и сочно пилешко месце на фурна и то в уникален сос, който става и за топене с хлебче, за любителите и на това удоволствие по време на хапване. 

Най-хубавото на всичко е, че само за няколко минутки ще се справите с лесната задачка, а останалата работа прави само и единствено вашата фурна.

Слагаме край на словоизлиянията и ви разкриваме тази уникална рецепта за сочно и вкусно пилешко на фурна с много сос.

Не сте яли по-вкусни кюфтета, тайната е в соса

Продукти:

500 гр. пилешки гърди
2 бр. яйца
200 гр. заквасена сметана
2-3 бр. домати
1 бр. лук
сол, черен пипер и още подправки по избор

Приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на малки парчета с големината на хапки.


Обелете лука и го нарежете на кубчета.


Нарежете доматите на полукръгчета или т.н. филийки.


Започваме със соса: Разбъркайте яйцата в една купа, към тях добавете заквасената сметана, малко сол, пипер, може да сложите подправка за пиле или някоя ваша любима. Ние лично препоръчваме да добавите и малко сушен чесън. Разбъркайте и сосът е готов.

 

Свекърва ми издаде тайната за вкусни кюфтета, всички ги обожават

Взимате подходящ съд за печене - по-дълбока тавичка. Намазвате дъното й с масло. После поставяте в нея пилешкото месо, а върху него лука. Може да сложите малко сол и черен пипер.


След това отгоре изсипвате приготвения сос.


А за финал поставяте резанчетата домати.


Бутате всичко във фурната и печете за около 40 минути при температура 180 градуса./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Аман...
преди 4 години

Престанете да употребявате думи в умалителна форма. Рецептите не стават по-лесни и бързи за изпълнение, нито ястието - по-вкусно.

Откажи
Б А Б А А Й Ш Е
преди 2 години

заквасена сметана пуска и на дядо Асан фуя. само малко дърпане му трябва след като го шинирате,че са гъне....

Откажи