Много пъти сме ви показвали различни рецепти как да приготвите вкусно пилешко месо. Днешното ни предложение обаче е уникално.
Всички у дома са луди по тези бабини кюфтенца
От jenata.blitz.bg ще ви разкрием как да направите вкусно, крехко и сочно пилешко месце на фурна и то в уникален сос, който става и за топене с хлебче, за любителите и на това удоволствие по време на хапване.
Най-хубавото на всичко е, че само за няколко минутки ще се справите с лесната задачка, а останалата работа прави само и единствено вашата фурна.
Слагаме край на словоизлиянията и ви разкриваме тази уникална рецепта за сочно и вкусно пилешко на фурна с много сос.
Не сте яли по-вкусни кюфтета, тайната е в соса
Продукти:
500 гр. пилешки гърди
2 бр. яйца
200 гр. заквасена сметана
2-3 бр. домати
1 бр. лук
сол, черен пипер и още подправки по избор
Приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на малки парчета с големината на хапки.
Обелете лука и го нарежете на кубчета.
Нарежете доматите на полукръгчета или т.н. филийки.
Започваме със соса: Разбъркайте яйцата в една купа, към тях добавете заквасената сметана, малко сол, пипер, може да сложите подправка за пиле или някоя ваша любима. Ние лично препоръчваме да добавите и малко сушен чесън. Разбъркайте и сосът е готов.
Свекърва ми издаде тайната за вкусни кюфтета, всички ги обожават
Взимате подходящ съд за печене - по-дълбока тавичка. Намазвате дъното й с масло. После поставяте в нея пилешкото месо, а върху него лука. Може да сложите малко сол и черен пипер.
След това отгоре изсипвате приготвения сос.
А за финал поставяте резанчетата домати.
Бутате всичко във фурната и печете за около 40 минути при температура 180 градуса./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!