Предлагам ви една лесна, лятна рецепта за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно, пише кулинарката Рени Георгиева от сайта hera.bg.
Преди да ви разкрием същността на тази страхотна рецепта държим да ви припомним, че преди време от jenata.blitz.bg ви казахме за един друг супер хранителен режим, който е от каменната ера, но прави чудеса с тялото ни.
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалски. Посочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"
Предлагам ви една лесна и бърза идея с патладжани и кайма. Всички вкъщи са просто луди по тях, правя ги много често в жегите.
Продукти:
2 бр. средно големи патладжани
200-250 гр. телешка кайма
1 малка глава лук шалот или кромид
1 средно голям мек домат
сол и черен пипер на вкус
Кашкавал за поръсване
Прясна мащерка или магданоз
Приготвяне:
Патладжaните се нарязват на колелца с дебелина 1 см. За да не нагарчат се посоляват и се оставят 10-тина минути. След това се изплакват и подсушават с кухненска хартия.
В тавичка поставяме хартия (или фолио) за печене и нареждаме патладжанените колелца. Намазваме ги от двете страни със зехтин, поръсваме малко черен пипер и ги пъхаме във фурната на 220 градуса за 30 мин. да се запекат и да омекнат.
През това време наситняваме шалота и го задушаваме с малко зехтин в едно тиганче. Добавяме каймата, разбъркваме добре до почти сготвено и добавяме доматчето, нарязано на ситни кубчета, и подправките.
Подправяме със сол, черен пипер и малко прясна мащерка или магданоз.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
Вадим омекналите патладжанчета и поставяме върху всяко по една лъжица от сместа с каймата. Поръсваме с малко кашкавалче и запичаме за 5 мин.
Поднасяме с прясна салата.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!