Всеки уикенд правя тази ароматна супичка и винаги чиниите са празни

Всеки уикенд правя тази ароматна супичка и винаги чиниите са празни

Приготвя се бързо и лесно и всички вкъщи са много доволни

През почивните дни гледам да освободя деня си максимално, за да прекарам всяка минута с любимите си хора. За съжаление, тогава всички сме си вкъщи и е добре, когато седнем на масата, да похапнем нещо вкусно. 

Тъй като в кухнята се вихря само аз, дълго мислих како да сготвя, за да спестя време. И така се сетих за тази вкусна супичка, която мама често ми приготвяше, когато бях малка. Запретнах ръкави и я сготвих набързо. 

Децата и мъжът ми останаха във възторг и за отрицателно време опразниха чиниите. Аз пък бях много щастлива, защото те бяха доволни, а аз загубих само 25 минути. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази бърза и вкусна супичка: 

кайма от свинско месо - 300 гр.
картофи - 3 бр.
моркови - 1/2 бр.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

лук - 1 глава
юфка - 1 шепа
сол, черен пипер и свежи подправки на вкус

вода - 2-3 литра 

Начин на приготвяне: 

Сложете каймата в купа. Обелете лука и нарежете 1/3 част от него на малки кубчета. Сложете го при каймата. Добавете сол и черен пипер и омесете добре. 

Постоянно готвя тази супичка, готова за няколко минути, а се изяжда на секундата ВИДЕО

Сложете тенджерата с вода на котлона и изчакайте да заври. Вземете една чаена лъжичка, напълнете я наполовина с кайма и я сложете в тенджерата. Аз лично винаги процедирам така с каймата, но ако обичате да си играете, можете да я оформите на топченца. 

Веднага щом топченцата изплуват на повърхността, добавете картофите, нарязани на кубчета или лентички. 

Изчакайте отново да заври. Намалете огъня и варете 5-10 минути. След това прибавете настърганите моркови и останалия лук. И изчакайте отново да заври. След това добавете юфката и оставете на огъня още 5 минути.  

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

Накрая прибавете сол и пресни подправки. За мен на тази супичка й подхожда магданоз и затова използвам само него. 

Супата е готова. Махнете тенджерата от котлона и я оставете да поизстине. А след това сервирайте на масата! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

   

Коментирай

Аврора

Аврора 01.02.2020 11:05

Два коша плява за една супа-топчета! И вермишель от руски се превежда ФИДЕ на български, а не юфка, както гугъл ви е подлъгал! Кой прави супа с юфка у нас, вие в ред ли сте?!

Е и

Е и 01.02.2020 15:04

Е какво е специалното на супата.Супа топчета и твои измислици с юфка.Семейството ти явно са добри прасета!