Макарони по татарски с месо и зеленчуци е едно от любимите ястия на всички вкъщи. Принципът на приготвянето му наподобява изключително много този на пилафа, а тайната на уникалния им вкус се крие в соса!
Когато варите макаронените изделия в обикновена вода, те абсорбират чистата вода. А в рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, се напояват с това неустоимо сосче, приготвено от месо, зеленчуци и подправки. Благодарение на него вкусът им става повече от вълшебен!
Ето и списъка с продуктите, които са ви нужни за приготвянето на тези уникални задушени макарони с месце и зеленчуци:
2 опаковки макарони (800 гр.)
1 кг. говеждо месо
3 глави лук
4 моркова
2-3 домата
5-6 скилидки чесън
2 люти чушки
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
връзка магданоз
растително масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на дълги ленти, лука на полумесеци, доматите - на филийки, а телешкото месо - на кубчета със страна 3-4 сантиметра.
Сложете на котлона тенджерата или по-дълбок тиган (по възможност чугунени) с олиото. Сложете месото и пържете до златисто кафяво.
Добавете лука и продължете да пържите заедно с месото до златисто.
Няма друга такава вкусотия: паста с горски гъбки и скариди
След това добавете морковите и продължете с пърженето, докато не омекнат.
Време е в тигана да влязат и доматите. Пържете още 5 минути, като не спирате да разбърквате.
Вкусна паста с нежен сос от тиквички от кулинарното тефтерче на Меган Маркъл
Сложете солта, черния пипер, целите люти чушки и всички останали подправки, без чесъна и магданоза. Техният ред ще дойде малко по-късно!
Покрийте с капак и оставете всичко да се задуши за около час, като от време на време разбърквате. Ако водата се изпари и месото започне да прегаря, налейте още. В процеса на задушаване добавете нарязания на ситно магданоз.
Тази запеканка с макарони става за минутки, а вкусът й е повече от уникален!
След като времето изтече, махнете лютите чушки. Те вече са си свършили работата и повече няма нужда от тях. Изсипете макароните и разбъркайте много добре. При нужда добавете вряла вода. Течността трябва да покрива макароните наполовина.
Между другото, ако предварително сте ги "запържили" в сух тиган, ще станат още по-вкусни.
Поставете отново капака и оставете котлона на среден огън, след това разбъркайте и проверете дали макароните са готови. Ако са твърди, им дайте още 5-10 минутки.
С тези малки тайни ще засенчите и италианците с вкусната си паста!
Преди самия край добавете чесъна.
Ето че макароните ви по татарски са готови! Време е да съберете всички около масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!