Тази рецепта за вкусна салатка с цвекло е на английския готвач Джейми Оливър. Всеки, който обича да готви, със сигурност поне веднъж е чувал името му.
Професионалните готвачи често обичат да споделят рецепти, но в повечето случаи приготвянето им в домашни условия е невъзможно! Това обаче не се отнася за тази салатка.
Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!
Минимум продукти, специален начин на приготвяне на цвеклото, интересен дресинг и... Това е всичко необходимо, с което обикновеното ни цвекло ще заблести в нови цветове!
Ето и списъка с продукти, от които се нуждаете за приготвянето на този шедьовър на Джейми Оливър:
1-2 бр. средно голямо цвекло
30-40 гр. сирене фета
1,5 ч. л. лимонов сок
1,5 ч. л. оцет балсамико
1,5 с. л. зехтин
2-3 стръка пресен магданоз
С тази салатка "Загадка" ще скриете шапката на всички гости СНИМКИ
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Вместо да варите цвеклото, по-добре го запечете във фурната. Така то ще съхрани вкуса и полезните си качества и няма да е воднисто.
Измитото и подсушено цвекло се увива в няколко слоя фолио и се слага в загрята до 190 градуса фурна за около 1-2 часа, в зависимост от размера му. Готовността му можете да проверите с помощта на клечка за зъби или дървено шишче.
Всички вкъщи са луди по тази вкусна салатка с гъбки и фасулче
След като цвеклото изстине, се настъргва на едро ренде. Към него се добавя нарязаният на ситно магданоз, лимоновият сок, оцетът и зехтинът. Разбърква се добре, след което се добавят солта и черният пипер.
Сиренето се нарязва на малки кубчета.
Готовата салата изсипете в чинии, отгоре сложете сиренето и украсете с магданоз. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!