logo

Всички вкъщи са луди по тези апетитни рулца със сосче

Всички вкъщи са луди по тези апетитни рулца със сосче

Приготвено по този начин, месото става сочно, нежно и много вкусно

Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е много подходящо за хора, които обичат вкусната и засищаща храна. Всъщност това са котлети с лук и сос, които се съчетават удивително с почти всяка гарнитура.

Приготвено по този начин, месото става сочно, нежно и много вкусно. Готви се лесно и най-важното - не отнема много време.  

В същото време няма нужда да се притеснявате от наличието на толкова много лук. Той се използва само като подобрител на вкуса. А резултатът е повече от бомбастичен! Пръстите да си оближеш!

Необходими съставки:

400 гр. месо
250 гр. лук
300 гр. заквасена сметана (20%)

Това е тайната за сочно свинско месце на фурна

150 гр. брашно
1 чаена лъжичка смлян червен пипер
връзка пресен копър

2 суп. л. оцет
1 чаена лъжичка сол

1 суп. л. захар
4 суп. л. растително масло

Начин на приготвяне:  

Нарежете месото на парчета с дебелина 1 см.

Начукайте го добре от двете страни, поръсете със сол и черен пипер и след това поставете в удобен съд за 15-ина минути, за да се овкуси добре.

Опитате ли тази вкусотия, каймата ще стане дефицит в дома ви СНИМКИ

Нарежете половината лук на тънки полумесеци. Сложете го в друг съд и добавете сол, оцет, черен пипер, захар и малко копър. Оставете лука също да се маринова за около 10 минути.

След като времето изтече, сложете по малко лук върху всяко парче месо и навийте на малко руло. След това оваляйте рулата в брашно и запържете месото до златисто кафяво.  

Поставете апетитните румени рулца в отделна чиния. В тигана запържете останалия лук, нарязан на ситно. Към него добавете заквасена сметана, няколко супени лъжици брашно и червен пипер. Накрая добавете ситно нарязания копър и малко вода, за да превърнете сместа в хубав сос. 

Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

Сложете вкусните рулца в тигана със соса, който трябва да ги покрива напълно. Ако при вас той не е достатъчен, добавете малко вода.

Оставете да къкри под капак на тих огън за около 40 минути. 

Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути

Ако си падате по експериментите, в последния момент може да добавите малко настъргано твърдо сирене. Това ще сгъсти соса още повече и ще придаде на ястието разпознаваем кремообразен вкус.  

Ястието е готово. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай