Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е много подходящо за хора, които обичат вкусната и засищаща храна. Всъщност това са котлети с лук и сос, които се съчетават удивително с почти всяка гарнитура.
Приготвено по този начин, месото става сочно, нежно и много вкусно. Готви се лесно и най-важното - не отнема много време.
В същото време няма нужда да се притеснявате от наличието на толкова много лук. Той се използва само като подобрител на вкуса. А резултатът е повече от бомбастичен! Пръстите да си оближеш!
Необходими съставки:
400 гр. месо
250 гр. лук
300 гр. заквасена сметана (20%)
Това е тайната за сочно свинско месце на фурна
150 гр. брашно
1 чаена лъжичка смлян червен пипер
връзка пресен копър
2 суп. л. оцет
1 чаена лъжичка сол
1 суп. л. захар
4 суп. л. растително масло
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета с дебелина 1 см.
Начукайте го добре от двете страни, поръсете със сол и черен пипер и след това поставете в удобен съд за 15-ина минути, за да се овкуси добре.
Опитате ли тази вкусотия, каймата ще стане дефицит в дома ви СНИМКИ
Нарежете половината лук на тънки полумесеци. Сложете го в друг съд и добавете сол, оцет, черен пипер, захар и малко копър. Оставете лука също да се маринова за около 10 минути.
След като времето изтече, сложете по малко лук върху всяко парче месо и навийте на малко руло. След това оваляйте рулата в брашно и запържете месото до златисто кафяво.
Поставете апетитните румени рулца в отделна чиния. В тигана запържете останалия лук, нарязан на ситно. Към него добавете заквасена сметана, няколко супени лъжици брашно и червен пипер. Накрая добавете ситно нарязания копър и малко вода, за да превърнете сместа в хубав сос.
Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки
Сложете вкусните рулца в тигана със соса, който трябва да ги покрива напълно. Ако при вас той не е достатъчен, добавете малко вода.
Оставете да къкри под капак на тих огън за около 40 минути.
Уникална вкусотия: Пиле по кралски за 30 минути
Ако си падате по експериментите, в последния момент може да добавите малко настъргано твърдо сирене. Това ще сгъсти соса още повече и ще придаде на ястието разпознаваем кремообразен вкус.
Ястието е готово. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!