Всички вкъщи са луди по тези кюфтенца от карфиол

Всички вкъщи са луди по тези кюфтенца от карфиол

Те със сигурност ще ви изненадат с невероятния си вкус и хранителни качества

Зелето в нашето семейство е на особена почит! Най-големи фенове обаче сме на карфиола. 

Въпреки че не е толкова популярен, той превъзхожда и обикновеното, и брюкселското зеле във всички отношения! Изобилието от витамини и микроелементи го правят много полезен, а когато се приготви по правилния начин, крайният резултат винаги се превръща в неповторимо кулинарно изкушение. 

От jenata.blitz.bg сме убедени, че знаете куп рецепти, по които да си приготвите този зеленчук. Въпреки това ще ви предложим още една.

Кюфтенцата от карфиол със сигурност ще ви изненадат с невероятния си вкус и хранителни качества. Опитат ли веднъж това диетично ястие, любимите ви хора ще ви карат да ги приготвяте отново и отново. 

Ето и списъка с продукти, които ще са ви нужни за тези вкусни кюфтенца от карфиол: 

1 карфиол
100 гр. твърдо сирене
1 глава лук

2 яйца
10 супени лъжици галета
200 гр. брашно

Толкова чудно вкусни пълнени картофи никога не сте хапвали! СНИМКИ

сол, черен пипер на вкус
растително масло за пържене 

Начин на приготвяне:

Измийте карфиола, подсушете го и го накъсайте на малки съцветия. Сварете го в подсолена вода, докато омекне. След това оцедете от водата и оставете да изстине.

Лука нарежете на малки кубчета и запържете до златистокафяво. Сиренето настържете на едрата част на рендето. 

В дълбока купа разбъркайте едно яйце и пет супени лъжици галета. Добавете подправките, карфиола, сиренето и лука и объркайте всичко добре до получаването на еднородна маса. 

Тези вкусни кюфтета са истинско изкушение за сетивата

Разбийте другото яйце в отделна купа. Изсипете останалата галета и брашното в плитки купи. 

От сместа с карфиола оформете кюфтенца колкото дланта ви. Всяко едно оваляйте първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Пържете в предварително загрят тиган от двете страни до златистокафяво.

Готовите кюфтенца може да сервирате със сметанов или чеснов сос. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай