Задушени тиквички с пиле - истинска наслада за сетивата

Задушени тиквички с пиле - истинска наслада за сетивата

Ястието се усвоява перфектно и е полезно за организма без никакви неприятни последици за фигурата

Едва ли има човек, който да не знае колко полезни са пилешкото месо и тиквичките. А когато се комбинират, ефектът става още по-голям! 

Точно по тази причина днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме една вкусна и полезна рецепта с тези два продукта - задушени тиквички с пилешко. Това е изключително ястие, което съчетава в едно приятното с полезното.  

Дамите, които държат на външния си вид, ще оценят подобаващо лекия му "характер", който е много полезен за онези от тях, които искат да се отърват от няколко излишни сантиметра около талията на старта на лятото.

Ястието можете да се консумира на вечеря, без да изпитвате ни най-малко угризения. То се усвоява перфектно и е полезно за организма без никакви неприятни последици за фигурата.

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази диетична вкусотия: 

2 бр. голямо пилешко филе 
5 супени лъжици растително масло
4 малки млади тиквички 

Няма да може да спрете да хапвате от тази вкусна лазаня с тиквички

2 бр. средно големи домата
4 скилидки чесън 
сол и прясно смлян черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Измийте пилешкото филе и го подсушете с кухненска хартия. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер и го оставете за 15 минути.

В тиган загрейте 3 супени лъжици растително масло и сложете месото. Пържете до златистокафяво от всички страни. След това го прехвърлете в чиния, покрийте с фолио и оставете да престои 15 минути. 

Докато пилето си "почива", измийте тиквичките и ги разполовете по дължина. Нарежете ги на филийки с дебелина 1,5-2 см. Измийте доматите и ги нарежете на кубчета, чесъна обелете и наситнете добре.

Съседките все ме питат за тази вкусотия от тиквички

Нарежете пилешкото филе на филийки. Загрейте останалото масло в тенджера и запържете тиквичките на силен огън до златистокафяво. Добавете чесъна и доматите, овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън под капак за 10 минути.

Добавете нарязаното пиле към задушените зеленчуци. Сложете капака и оставете да къкри на умерен огън още 5 минути. След това подредете в чинии, поръсете с пресен магданоз, копър или нарязан зелен лук и сервирайте веднага. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Филип

Филип 26.06.2023 13:57

Буламач

12345

12345 26.06.2023 13:58

Тва и прасета няма да го ядат .