Хайвер от тиквички, пържени тиквички, тиквички на фурна... Все отлични вкусотии, които веднага ви идват на ум, когато искате да направите нещо просто и с минимален бюджет.
И докато все още ги има на пазара, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си направите от тях нещо не по-малко вкусно, а именно пастет.
Той е отлична алтернатива на тежките месни пастети, издържа дълго време и дори неопитния готвач може да се справи с приготвянето му.
Между другото, винаги може да замените тиквичките с патладжан. Само трябва да внимавате зеленчукът да не е с много семки.
Списък с продукти:
500 гр. тиквички
растително масло
50 гр. орехи
Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата
1 чаена лъжичка сол
0,25 чаена лъжичка млян черен пипер
пресни подправки (копър, магданоз)
3 скилидки чесън
150 гр. сирене фета
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките и ги нарежете на средни кубчета, след което ги запържете в растително масло до омекване.
Почистете орехите и ги запържете в сух тиган. Така ще придадете специален вкус на крайния резултат. Ако не сте фен на орехите, можете да използвате кедрови ядки или ядки кашу.
Опитате ли тази картофена салатка, ще я приготвяте отново и отново
В отделен съд разбъркайте сиренето с накълцаните на ситно пресни подправки и черния пипер. Добавете чесъна и разбъркайте.
Изсипете всички съставки в блендера и пасирайте до получаването на паста. Ако сместа се окаже твърде гъста, добавете малко зехтин или в най-лошия случай - няколко супени лъжици вряла вода.
Деликатесът от тиквички е готов! Можете да го поставите в чист буркан и да го приберете в хладилника. Или пък, ако нямате търпение да му се насладите, в подходяща чиния.
Пастетът е изключително подходящ за мазане върху франзелки или черен хляб. Получава се истински шедьовър на кулинарното изкуство. Може да го използвате като гарнитура към печеното месце.
Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!