Съседките все ме питат за тази вкусотия от тиквички

Този шедьовър на кулинарното изкуство може да се използва както за мазане, така и като гарнитура към печеното месце

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/ssedkite-vse-me-pitat-za-tazi-vkusotiya-ot-tikvicki Jenata.blitz.bg
Съседките все ме питат за тази вкусотия от тиквички

Хайвер от тиквички, пържени тиквички, тиквички на фурна... Все отлични вкусотии, които веднага ви идват на ум, когато искате да направите нещо просто и с минимален бюджет.

И докато все още ги има на пазара, от jenata.blitz.bg ви предлагаме да си направите от тях нещо не по-малко вкусно, а именно пастет. 

Той е отлична алтернатива на тежките месни пастети, издържа дълго време и дори неопитния готвач може да се справи с приготвянето му.

Между другото, винаги може да замените тиквичките с патладжан. Само трябва да внимавате зеленчукът да не е с много семки.  

Списък с продукти:

500 гр. тиквички
растително масло
50 гр. орехи

Вкусна закуска за 15 минути, топи се в устата

1 чаена лъжичка сол
0,25 чаена лъжичка млян черен пипер
пресни подправки (копър, магданоз)

3 скилидки чесън
150 гр. сирене фета

Начин на приготвяне:  

Измийте тиквичките и ги нарежете на средни кубчета, след което ги запържете в растително масло до омекване.

Почистете орехите и ги запържете в сух тиган. Така ще придадете специален вкус на крайния резултат. Ако не сте фен на орехите, можете да използвате кедрови ядки или ядки кашу.

Опитате ли тази картофена салатка, ще я приготвяте отново и отново

В отделен съд разбъркайте сиренето с накълцаните на ситно пресни подправки и черния пипер. Добавете чесъна и разбъркайте.  

Изсипете всички съставки в блендера и пасирайте до получаването на паста. Ако сместа се окаже твърде гъста, добавете малко зехтин или в най-лошия случай - няколко супени лъжици вряла вода.

Деликатесът от тиквички е готов! Можете да го поставите в чист буркан и да го приберете в хладилника. Или пък, ако нямате търпение да му се насладите, в подходяща чиния. 

Пастетът е изключително подходящ за мазане върху франзелки или черен хляб. Получава се истински шедьовър на кулинарното изкуство. Може да го използвате като гарнитура към печеното месце.  

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай