Семейството ми обича сандвичите, признавам. Честичко им правех за закуска. Когато обаче дойде уикендът, винаги съм искала да ги разнообразявам.
Евтина, бърза и изключително полезна салатка, в която ще се влюбите от първата хапка!
Открих много лесна рецепта за банички, които стават само за няколко минутки, а цялото ми семейство просто полудя по тях и сега непрестанно се налага да ги приготвям.
Всички вкъщи са луди по тази вкусна салатка с гъбки и фасулче
Децата и мъжът ми забравиха за сандвичите, а все питат за прословутите ми пурички. Не се приготвят сложно и си признавам, че ги правя с истинско удоволствие, особено щом знам, че ще видя усмивките на любимите си хора след това.
Свекърва ми издаде рецептата за уникална салата, всички вкъщи полудяха по нея
Продукти:
1 пакет бутер тесто
100 гр. пушен бекон
50 гр. кашкавал
1 бр. яйце
Приготвяне:
Първо разпечатвам тестото и го разгръщам. Понякога го минавам много леко с точилка, за да го разтегна още малко.
След това го намазвам с едно разбито яйце. После настъргвам кашкавала отгоре му и минавам с точилката, за да се слепне за тестото.
След това нарязвам тестото на ивици от 5 сантиметра.
На всяка лента, от страната където няма кашкавал,, слагам бекон (може да използвате и друго месо).
После завивам тестото на пуричка.
Слагам на дъното на тавата кухненска хартия и бутам да се пекат 15 минути на 180 градуса.
Баничките стават уникално вкусни, коричката хрупкава, а беконът им придава уникален вкус.
Горещо препоръчвам на всяка домакиня да ги приготви на семейството си. Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!