logo

22-г. кралица на красотата мислеше, че има мигрена, но истината се указа ужасяваща

22-г. кралица на красотата мислеше, че има мигрена, но истината се указа ужасяваща

Този рутинен преглед ми спаси живота. Това показва колко е важно да не пропускате очния преглед, споделя Холи Уорсуик

22-годишна носителка на титлата "Мис Чешър 2018" от Уорингтън, Великобритания, прие симптомите на животозастрашаващо заболяване за страничен ефект от противозачатъчните, пише Daily Mirror.

Холи Уорсуик страдала от мигрена и била убедена, че това се дължи на факта, че не пие достатъчно вода. Скоро британката започнала да получава епизодична загуба на зрението и решила да потърси медицинска помощ. Лекарят, който я прегледал, й препоръчал да смени противозачатъчните хапчета.

Няколко дни по-късно красавицата минала редовен очен преглед, на който била диагностицирана със значително увеличение на зрителния нерв на дясното око, заради което трябвало да се подложи на допълнителни изследвания.  

Жена, страдаща от болки в гърба и мигрена, се оказа със смъртоносна болест

След компютърна томография и магнитно-резонансна томография се оказало, че Уорсуик е развила менингиома - доброкачествен мозъчен тумор, който е причинил проблемите й със зрението. Туморът растял от 10 години и ако не бил забелязан, е можело да загуби зрението си и дори да умре.

"Хирургът каза, че расте от 10 години, с по 1-2 мм. годишно, като бомба със закъснител. Така че просто щеше да продължи да си расте, ако офталмолозите не го бяха забелязали. 

Този рутинен преглед ми спаси живота. Без тях нямаше да открия тумора. Това показва колко е важно да не пропускате очния преглед", споделя тя.

След осемчасова операция лекарите успешно отстранили тумора.

Гърда расте от подмишницата на жена след раждането СНИМКА 18+

По време на възстановителния период обаче от носа на британката започнала да изтича течност и тя отново влязла в болница. Диагнозата, която лекарите й поставили, била инфекция на костите на черепа.

Последвала втора операция и антибиотично лечение, след което Холи развила силна алергична реакция. 

В края на юли на 22-годишната жена е направена трета операция, по време на която в черепа й е поставена метална пластина. На 5 август лечението й приключва успешно. Лекарите махнали и последните й шевове.

Само един хормон утроява риска от ранна смърт при жените

Днес Холи отново шофира, а през есента планира да се върне към футбола.  

"Тези пет месеца бяха като влакче на ужасите,  но се чувствам голяма късметлийка, че съм тук сега.

Ако получавате главоболия, които са доста тежки до степен, в която не можете да направите нищо, трябва да проверите това. По-добре е да сте в безопасност, отколкото да съжалявате", съветва младата жена. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Деспина

Деспина 16.09.2021 13:32

"Оказа", се пише с "О". "Указ" е друго....