5 "вредни" навика, необходими за здравето ни - пазят дори от рак!

5 "вредни" навика, необходими за здравето ни - пазят дори от рак!

Изследванията на много учени вече са установили, че някои от категоризираните като "лоши навици" всъщност са безопасни и дори здравословни.

Например шоколадът е почти незаменим за всеки, който иска да остане млад и здрав по-дълго, а червеното вино е ключът към добрата работа на кръвоносните съдовете и сърцето.

Време е да разкрием кои са другите "лоши" навици, от които всъщност се нуждаем.

Ярост

Контролираният гняв може да стане един вид тоник не само за тялото, но и за ума. Някои проучвания показват, че гневът - за разлика от страха и стреса - почти не предизвиква прилив на кортизол (стрес хормон), който влияе негативно върху тялото, но той има благотворен ефект върху творческите способности.

Така че от време на време е страхотна идея да изпускате парата точно по този начин. Може да сте едно лошо, лошо момиче. 

Злоупотреба с кафе

Три чаши силно черно кафе - вашият задължителен дневен минимум. Дори бихте излели горещата напитка върху панталоните на този, който се опитва да ви убеди, че тя е вредна. Всъщност, ако консумирате кофеиновата течност всеки ден, то може да намалите риска от развитието на Паркинсон, диабет тип 2 и дори някои видове рак. Освен това, кафето има много повече антиоксиданти, отколкото други продукти. Основното нещо е да не добавяте захар, мляко или мазна сметана.

Мръсотия

Скорошно проучване доказа, че хората, които забравят да почистят и оправят леглото си сутрин, живеят по-дълго и се разболяват много по-рядко. Тъй че всеки, който ви мърмори за това, може да си гледа работата. Тупайки одеялото вдишваме много повече бактерии и акари. Не казваме все пак да не чистите, но всичко трябва да е в рамките на нормалното.

Пиене на бира

Бирата може да бъде много по-ефективен начин за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, отколкото червено вино.

Резултатите от проучване, проведено в Калифорнийския университет, показват, че антикорозионните вещества, съдържащи се в малца, много ефективно защитават сърцето и кръвоносните съдове.

В допълнение, витамин B6 предпазва кръвоносните съдове и помага за заздравяването на костите. Една чаша бира дневно е истинско лекарство, считайте тези думи за рецепта.

Стоене в интернет

Сърфирането в мрежата не е толкова лошо и безполезно занимание, както си мислехме.

Активното търсене на информация в Интернет стимулира мозъчните центрове, които често остават неизползвани, и в крайна сметка укрепва нашата способност да вземаме решения.

Така че не се притеснявайте, ако  се разсейвате често от facebook, докато сте в офиса - просто правите всичко възможно да работите още по-ефективно!/jenata.blitz.bg

Коментирай