logo

Д-р Лебедева: При запек и подуване пийте вода с лимон!

Д-р Лебедева: При запек и подуване пийте вода с лимон!

Оказа се, че тази чудодейна напитка има куп полезни свойства, но и трябва да бъдем внимателни при приема й

Запекът и подуването на корема са две неприятни болежки, които измъчват мнозина. За справянето с тях има куп медикаменти, които може да намерим по аптеките, но защо да се блъскаме с тях като може да се справим и с т. нар. „народна медицина“.

Защо да държите лимоните във фризера и как това помага на вашето здравe

Поне това казва гастроентерологът д-р Ана Лебедева. По думите й всички проблеми може да се решат безпроблемно при това благодарение само на една напитка, която бързо и лесно можем да приготвим у дома.

Специалистът отбеляза, че пиенето й помага в борбата с патогенната флора и ефективно се справя с проблема със запека. 

„Пиенето на вода с добавен лимон или оцет е полезно, защото спомага за повишаване на киселинността в стомаха, стимулира секрецията на солна киселина и жлъчка, подобрява храносмилателния процес, по-специално усвояването на протеини и мазнини.

Сложих лимон в спалнята и се случиха 6 невероятни неща

Особено важно е, че такава напитка може да помогне за предотвратяване на образуването на оксалатни камъни в бъбреците, да подобри инсулиновата чувствителност и да намали подпухналостта, както и да има положителен ефект върху цвета и качеството на кожата на лицето“, казва д-р Лебедева.

Важно!
Тя обаче предупреди, че тази напитка не се препоръчва за хора, страдащи от ерозии и язви на стомаха и дванадесетопръстника, с тежък езофагеален рефлукс или ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна болест), както и тези, които имат непоносимост към хистамин. 

„В допълнение, излагането на киселина може да повлияе негативно на зъбния емайл, така че се препоръчва да изплакнете устата си след пиене на такава вода или да я пиете през сламка“, уточни лекарката. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

DanaS

DanaS 16.11.2023 20:44

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----- https://paply.org/ketobg