Диетолози: Спрете да правите тези 5 неща и веднага ще започнете да отслабвате!

Диетолози: Спрете да правите тези 5 неща и веднага ще започнете да отслабвате!

Да, изпълняването на задачите на шефа буквално изстисква всички сили от човек, но мазнинките остават на мястото си

Много диетолози наблюдават следната картина: човек се придържа към режима на упражнения и калоричното съдържание на храните, но в крайна сметка не постига целта да отслабне. Защо се случва?

Оказва се, че ежедневните навици, които не са само за храна, могат да играят важна роля.

Работите здраво

Да, изпълняването на задачите на шефа буквално изстисква всички сили от човек, но мазнинките остават на мястото си. Първо, много хора продължават да работят от вкъщи, като са по-близо до хладилника, но все пак не прекъсват обяда според очакванията.

В офиса си почивате в компанията на колеги, но вкъщи е изкушаващо да работите вместо обяд и закуска, за да свършите бързо задачите и да си починете. Но в резултат на това тялото е подложено на стрес и вие ядете през нощта.

Ето как да заспим само за 1 минута!

Второ, има недостатък на и на другата страна на монетата - работейки в офиса или често се движите из града, не се задоволявате с пълноценно хранене, а само с леки закуски, които отразяват зле фигурата ви.

Ядете неравномерно

Диетолозите са сигурни, че всеки ден трябва да приемате определено количество калории и на първо място говорим за последователност, а не за цифри. Дори и да искате да поддържате тегло, пак ще наддавате на килограми, мислейки, че кебапите през уикенда могат да бъдат компенсирани с тридневен пост след това.

Най -голямата грешка, която виждам, че хората правят, когато става въпрос за отслабване, е, че смятат, че пропускането на хранене е най-доброто решение “, казва диетологът Кристен Смит за Eat This, Not That.

Избор на диета с кутии за бързо хранене

Съгласете се, много е удобно, когато ви готвят, а вие просто го затоплите и го изядете. Тези фитнес кутии станаха много популярни напоследък и дори имат ефект. Само като загубим няколко размера, виждаме, че стрелката на везните започва да пълзи нагоре.

Работата е там, че храната трябва да бъде разнообразна и всички ястия от кутиите често се повтарят, по един или друг начин въз основа на някаква диета. Освен това такива комплекти често съдържат храни с ниско съдържание на мазнини, които, колкото и да е странно, също причиняват затлъстяване.

Чужденец: Това е най-гадната българска закуска!

Ядете твърде бързо или пред телевизора

Бързото хранене неизбежно води до преяждане, тъй като практически не дъвчете храна, което означава, че мозъкът няма време да започне процеса на ситост. В резултат на това усещате тежест в стомаха, но в същото време искате да хапнете нещо сладко. Оказва се, че на мозъка ви са необходими поне 20 минути, за да осъзнае, че сте сити. Ако приключите с храненето си по-бързо, вероятно ще преядете.

Любов към храни без глутен

Новомодно изявление: „Изрежете глутена от диетата си и ще имате тънка талия“, но това не е нищо повече от маркетингов трик, изобретен от производителите на храни без глутен.

За съжаление, няма абсолютно никакви научни доказателства в подкрепа на безглутенова диета за отслабване“, казва диетологът.

Всички тези факти доказват, че слабото тяло не е просто храна, а истински начин на живот. Някои звезди са ярко доказателство за това. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

...

... 13.08.2023 11:13

i az sum debel 4ovek