Доказано! Размерът на бюста има връзка с рака на гърдата

Доказано! Размерът на бюста има връзка с рака на гърдата

Седем гена влияят върху растежа на млечните жлези при жените

Ракът на гърдата е най-често срещаният рак сред жените. Според статистиката всяка година приблизително 1 000 000 - 1 100 000 жени са диагностицирани с това заболяване.

Основни правила за хранене при жените след 30

Учените непрекъснато изследват влиянието на различни фактори върху риска от рак на гърдата. Така например, ако по-рано се смяташе, че тютюнопушенето не влияе на риска от заболяване на рак на гърдата, сега този лош навик принадлежи към основната група причинители.

Но днес няма да говорим за това, а ще разгледаме дали размерът на гърдите влияе върху риска от рак на гърдата.

Невероятно! 90-годишна баба с 4 млн. абонати пусна маска за еластичност на гърдите (СНИМКИ)

Преди време не се смяташе, че има връзка между размера на бюста и рака на гърдата. Въпреки това, дори тогава се твърдеше, че малките гърди опростяват скрининга на млечните жлези, а при голям размер на гърдите рискът да не забележите появата на злокачествен тумор се увеличава.

Но не толкова отдавна учени, ръководени от д-р Никълъс Ериксън, проведоха ново проучване, което разкри, че седем гена влияят върху растежа на млечните жлези при жените. Три от седемте гена увеличават риска от рак на гърдата. Съответно жените с големи гърди имат средно по-висок риск от рак, отколкото жените със среден или малък размер.

Трагедия: Тези прочути моделки искаха да са слаби и умряха от анорексия твърде млади (ГАЛЕРИЯ)

Накрая искаме да отбележим, че всички жени, независимо от размера на бюста им, трябва да спазват правилата за скрининг и профилактика на рак на гърдата. Гените не могат да бъдат променени, но могат да се вземат мерки за откриване на рак рано, което е много по-важно./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай