Яйцата присъстват в менюто на почти всеки човек (освен на тези, които не ги харесват или са алергични към тях). Безспорно те заемат важно място и във всяка диета и хранителен режим.
5 мита за яйцата, в които е време да спрем да вярваме СНИМКИ
Но замисляли ли сте се дали може да прекалим с яйцата и по колко трябва да консумираме от тях?
Е, отговорът на този въпрос даде диетоложката Маргарита Королева.
Според лекарката оптималният брой е четири яйца на седмица.
Не слагайте яйцата на вратата в хладилника! Безумно опасно е СНИМКИ
„Всъщност най-добре е те да се ядат при две закуски в седмицата. Яйцата могат да се готвят под всякаква форма: сварени, направени на омлет, бъркани яйца, добавени към салата и т.н.“, казва диетоложката.
Маргарита Королева отбеляза, че яйцата са необходим продукт в диетата на всеки човек. В тях полезни са както протеините, така и жълтъците.
Освен това трябва да наблюдавате разнообразието на храната. Според диетолога диетата трябва да се състои от животински и растителни продукти.
Не е за вярване защо трябва да сложите яйчени черупки в супата
„Нека има зърнени храни и зеленчуци. Между другото, пилешко яйце е полезно най-вече заради холестерола, който по този начин може да влезе в тялото отвън“, поясни Маргарита Королева. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!