logo

Еврика: Редовната консумация на чай забавя стареенето

Еврика: Редовната консумация на чай забавя стареенето

Освен това тази напитка предотвратява появата на рак, поясни диетоложката д-р Елена Соломатина

Всеки от нас – без значение дали става дума за жена или мъж, иска да остане млад колкото се може по-дълго време. Но каквото и да правим стареенето е необратим процес.

Но как ще реагирате, ако научите, че има как да забавите появата на бръчки и побелели коса? Да, точно така – оказа се, че може да забавим стареенето!

Чай от лайка бори страшни болести

При това не с някакви сложни процедури, ами само с една напитка. И не си мислете, че става въпрос за някоя сложна отвара. Не! Оказа се, че всеки от нас има тази напитка у дома.

„Редовната консумация на тази течност категорично забавя процеса на стареене“, категорична е диетоложката д-р Елена Соломатина.

Но не само това – тази напитка намалява риска от рак.

Тя разясни, че става въпрос за пиенето на чай!

„Качественият и правилно сварен чай е много здравословна напитка. Редовната консумация на чай намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и онкология. 

15 напитки, които пият неостаряващите жени

Има и полезни вещества (в чая), които могат да забавят процеса на стареене”, категорична е д-р Елена Соломатина.

Диетологът предупреди, че ако чаеният продукт не е правилно приготвен и ферментирал (обработен), може да се появи мухъл. Това се дължи на факта, че чаените листа съдържат антиоксиданти, които са много нестабилни. В този случай самата плесен ще бъде трудно забележима.

Редом с това редица фитнес треньори посъветват да пиете чиста вода след събуждане и задължително да включите чай в закуската си. Този навик ще ви помогне да се чувствате свежи сутрин. 

Нюйоркският невролог Санджив Котаре пък посъветва да се пие чай от лайка при безсъние. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай