logo

Голяма опасност дебне дамите, които се гримират и носят маски

Голяма опасност дебне дамите, които се гримират и носят маски

Може и да не вярвате, но в стремежа на нежния пол да бъдат красиви, допускат големи грешки

Пандемията на коронавирус се отрази на ежедневната ни мода. Сега в неразделна част от гардероба на всеки човек се превърна в медицинска маска. 

Мнозина обаче изпитваха затруднение с намирането на маски, а тези, които намираха оставаха втрещени от надутата им цена.

Заради това от jenata.blitz.bg споделихме как може да си направите най-простата маска за защита срещу коронавирус за 1,5 минути. Редом с това споделихме мнението на учени от Кеймбридж, които посочиха най-добрите материи за маски, който го има във всеки дом.

Жените пък от своя страна предприеха доста интересни „модни ъпгрейди“, свързани с маските. Така например от jenata.blitz.bg преди време показахме видео и снимки, от които се видя как красива модна блогърка „гримира“ предпазната й маска.

Но от jenata.blitz.bg попаднахме на притеснителна новина, според която куп проблеми може да застигнат жените, които се гримират, а после слагат маски.

Като за начало една маска няма най-добрия ефект върху кожата ви. Тя създава влажна среда за кожата поради факта, че дъхът „се забива“ под материала. Това може да доведе до натрупване на пот и мазнини по кожата, което води до възпаление и акне.

Ето защо, преди да сложите маската, си струва да почистите лицето. Всички потенциално дразнещи и запушващи агенти трябва да се избягват, защото влагата под маската може да повлияе на производството на себум и да доведе до увеличаване на запушените пори.

Козметик предупреди за голяма опасност, която крият медицинските маски

Също така, носенето на козметика под маска може не само да навреди на кожата, но и на ефективността на самата маска. Материалът може да се замърси, което ще намали филтрацията на въздуха. Маските, замърсени с козметика, не трябва да се стерилизират и използват повторно.

Ако все пак не можете да напуснете къщата без ежедневен грим, нищо не ви пречи да нанесете грим над ръба на маската. Фокусирайте се върху очите и веждите, но не нанасяйте излишни материали около устата си. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай