Как да изгорим повече калории по време на разходка?

Как да изгорим повече калории по време на разходка?

Разходките са прекрасен начин да поддържате физическата си форма и дори да укрепите психическото си здраве. А редовното ходене помага да свалите част от излишните килца, които не ви дават мира от дълго време.

Резултатите от скорошно проучване показват, че за това не е необходимо всеки ден да правите по 10 000 крачки. А за да свалите максимално много калории по време на разходката, трябва да следите за скоростта.

Според резултатите от експеримент, проведен от специалисти от Университета в щата Охайо, най-добри резултати могат да се постигнат, ако непрекъснато променяте скоростта на придвижване. Постоянната промяна на скоростта може да увеличи метаболизма с 20%.

„Истината е, че рядко запазваме една и съща скорост докато ходим. В зависимост от продължителността на разходката, от покритието, по което се движим, се променя и скоростта на придвижването ни. Но смисълът е в това да направим тези изменения постоянни – тогава вашият метаболизъм ще работи на пълни обороти”, казва авторът на изследването. „.

За да се достигне максимален ефект, специалистите съветват да сменяте траекторията на движение, ъгъла и покритието на повърхността (например да преминавате от чакъл към асфалтовия път), както и да изминавате част от пътя с натоварване.

Коментирай