logo

Край на мъките: Ето как да спрете да ядете посред нощ

Край на мъките: Ето как да спрете да ядете посред нощ

Според диетолога д-р Маргарита Куц има няколко лесни стъпки, които ще ни спасят от този вреден навик

Може би на всеки човек му се е случвало да се събуди посред нощ изгладнял до полуда. Понякога колкото и да се борим сами със себе си, то губим битката и тайничко, а понякога не толкова тайно, отиваме до хладилника.

Е, всички знаем колко вредно е среднощното ядене, но сме безсилни пред глада. 

9 безопасни храни, които спокойно може да похапвате през нощта

Освен това всички сме чували, че не трябва да ядем след 18 или 21 часа. Но какво да правим, ако обичаме да си похапваме по нощите и сме безсилни в борбата със себе си?

Спокойно, диетологът д-р Маргарита Куц издаде какво да направим, за да спрем да ядем през нощта.

Според експерта правилото „не яжте след 18 или 21 часа" вече не е актуално. Според нея последното пълно хранене може да се проведе три часа преди лягане. „В противен случай или ще останете гладни, или ще си легнете с пълен стомах, което ще се отрази на качеството на нощната почивка“, казва диетологът.

Тя също така съветва да разнообразите вечерята си с голяма порция протеин (месо, птици, риба) и зеленчукови ястия. Диетологът препоръчва да се отървете от полуфабрикатите и мазните храни, тъй като тази храна, според Маргарита Куц, е „нездравословна“.

Друг момент - не забравяйте да си миете зъбите след вечеря. В допълнение към очевидната полза, тази стъпка има и скрита. „Най-вероятно няма да искате да повторите процедурата и няма да ядете преди лягане“, казва д-р Куц.

Диетологът също така съветва да се научите да се справяте със скуката, без да прибягвате до хладилника. „Правете нещо, което ви интересува и помага да се отклоните от храната, като рисуване, гледане на филм, плетене и други“, съветва диетоложката. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!