Лекарят и телевизионен водещ Сергей Агапкин разсея популярния мит за хляба. Това заяви той в ефира на предаването „За най-важното“.
Според лекаря хлябът е вреден само за хора с алергии към глутен или пшеничен протеин.
„Глутенът е силно демонизирано хранително вещество. Но всъщност това е протеин, който се намира в пшеницата и в продължение на много хиляди години хората са консумирали пълнозърнеста пшеница под формата на брашно, хляб “, каза Агапкин .
За 90 процента от хората хлябът е безвреден.
Защо жените имат целулит, а мъжете не?
„Има редица хора, които са алергични към глутен, точно както са алергични към всяка храна. За тези хора глутенът е лош, за повечето хора, 90 процента, е безвреден”, споделя той.
Експертът изтъква, че е много важно, ако нямате здравословен проблем, да си хапвате от всичко. Разбира се, високото съдържание на въглехидрат не прави хляба най-подходящата храна за диети, но със сигурност една филийка на няколко дни няма да ви навреди, а напротив - ще ви зареди с повече енергия. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!