logo

Малко момиче се храни само с чипс и препечен хляб повече от 8 години заради...

Малко момиче се храни само с чипс и препечен хляб повече от 8 години заради...

До годинка и половина Марта без проблеми приемала храна, предназначена за деца на нейната възраст

Необикновено заболяване принуди 10-годишно момиче от английския град Ковънтри повече от осем години да се храни само с препечен хляб и чипс, съобщава Mirror.

До годинка и половина Марта без проблеми приемала храна, предназначена за деца на нейната възраст. След това обаче развила психично разстройство, заради което започнала да изпитва страх от необичайна храна.

"Започна да крещи и да отблъсква храната. Бях упорита, но тя ставаше все по-придирчива и по-придирчива", разказва майка й Джули.

10 години момиче яде само хляб и чипс, а накрая стана ясно, че... СНИМКИ

Момичето постепенно отказало всички продукти и в крайна сметка менюто му било сведено до чипс и препечени филийки от една определена марка. А когато родителите й опитвали да й дадат нещо друго, започвала да се дави.  

Джули се надявала, че всичко ще се промени, когато Марта тръгне на училище и види какво ядат връстниците й, но проблемът не се разрешил.

"Тя яде два тоста с масло на закуска и три на вечеря", казва майката.

20 години Кортни яде само сладолед и ето как изглежда СНИМКИ

Притеснена за здравето й, Джули решила да потърси професионална помощ и завела Марта на  хипнотерапевт.

Причината за необичайното й поведение се оказала хранителна неофобия - психично разстройство, при което необичайната храна причинява патологичен страх.

Резултатът след първия 2-часов сеанс бил повече от впечатляващ - след като излязло от кабинета на специалиста, момичето изяло първото си парче пица, а след това с охота опитало плодове и зеленчуци. 

Кристин от години изяжда по килограм захар дневно, но... ВИДЕО

А след няколко седмици терапия - около 50 нови ястия и продукта. 

"Сега нямам търпение да опитам различни храни. Все още ще ям препечен хляб, но много ми харесаха пилешките хапки и тестените изделия", признава Марта. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай