logo

10 години момиче яде само хляб и чипс, а накрая стана ясно, че... СНИМКИ

10 години момиче яде само хляб и чипс, а накрая стана ясно, че... СНИМКИ

От 3-годишна възраст Изи започнала да отказва сготвената от майка й храна и изпадала в истерия всеки път, когато някой се опитвал да я нахрани

10 години момиче от Уелс се храни само с хляб и чипс заради хранително разстройство. С помощта на хипноза обаче тийнейджърката е излекувана, съобщава Comic Sands.

Проблемите на 19-годишната Изи Коул с храната започнали, когато била на 3 годинки. Тя отказвала да близне сготвените от майка й манджички и изпадала в истерия всеки път, когато някой се опитвал да я нахрани.

Притеснена, майка й я завела на лекар. Специалистите обаче решили, че малката просто проявява капризи.

20 години Кортни яде само сладолед и ето как изглежда СНИМКИ

За съжаление, положението непрекъснато се влошавало. Когато Изи тръгнала на училище, станало ясно, че не може да се храни заедно с другите деца.

"Това започна да ми влияе в социален план. Бях във възраст, когато да имаш приятели е много важно, но аз чувствах, че не мога да бъда на една вълна с другите деца", спомня си тя.

Фобията продължавала да се развива и момичето не можело да яде нищо друго освен чипс и хляб. Всичко останало предизвиквало у нея паника и гадене. 

Най-голям страх Изи изпитвала от големите парчета и течната храна. Дори киселото мляко и сокът с парченца плодове я плашели до смърт.

Алис спря да пие вода преди 4 години и ето какво се случи СНИМКИ

И така допреди 5 години, когато майка й попаднала на хипнолога, клиничен терапевт и специалист по хранителни фобии Феликс Икономакис. Сеансът при него продължил 2 два часа.

"Феликс каза, че тъй като проблемите ми са започнали, когато съм била на 3 г., в себе си имам една 3-годишна Изи, която се опитва да ме предпази от храната, която смятам за лоша и опасна. Той каза на тази Изи, че вече не се нуждая от защитата й.

Той ме помоли да донеса храните, от които най-много се плаша, за да ги опитам след сеанса. Не мога да си го обясня, но в съзнанието ми веднага изникна пилешки сандвич и кисело мляко с плодове.

Този път не се отдръпнах и този ужас най-накрая си отиде. Стоях на улицата, ядях ананас и плачех. Всички бяхме толкова щастливи", разказва момичето. 

Ето по колко точно яйца може да ядем на седмица

"Хората не разбират ARFID. Толкова пъти ми казваха, че просто съм придирчива. Лекарите казваха: "Просто яж", но не е толкова лесно. Отчаяно исках да се присъединя към приятелите си, когато те се хранеха заедно, но не можех", споделя още тийнейджърката.

Вечерта след сеанса цялото семейство отпразнувало изцелението й с великолепна италианска вечеря, а момичето с удоволствие похапвало брускети с домати и спагети.

Мъж яде картофи всеки ден за една година, не е за вярване как изглежда сега

Сега Изи може да яде всичко, не иска да се ограничава в нищо и признава, че най-много от всичко харесва печеното пиле. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ха ха

Ха ха 12.08.2020 23:33

Просто поредния бритиш олигофрен

Ха ха

Ха ха 12.08.2020 23:34

Просто поредния бритиш олигофрен

Толерастия

Толерастия 13.08.2020 6:46

Не е на добре

Dedal

Dedal 13.08.2020 23:43

Тез баджаци неще да са от чипс, хляб и гола водичка.