logo

Мандарините са чудотворни, пазят от няколко коварни болести!

Мандарините са чудотворни, пазят от няколко коварни болести!

Мандарините са сочни, вкусни и ароматни плодове, които зареждат с много свежест и положително настроение. Оказва се обаче, че те имат много ползи за здравето ни.

Етеричното масло от мандарини успокоява нервната система, която при всяка дама е доста чувствителна, тонизира кожата, понижава кръвното налягане, подобрява кръвообръщението, нормализира храносмилането, помага да се отървете от излишните килограми, регулира храносмилането и метаболизма и укрепва защитните свойства на организма.

В мандарините има много витамини – Ц, Д, К, които укрепват кръвоносните съдове, стимулират обмяната на веществата и изгарят мазнините. Ежедневната употреба на този плод ще помогне на хора страдащи от заболявания на червата и стомаха. Помагат да се справите с диарията, борят бронхит и трахеит, дори и при висока температура.

При бронхит и настинки се препоръчва да се вземе отвара от мандаринови кори. Накиснете корите в 40 мл. вряла вода за около 2 часа. След това пийте от сока 4 пъти дневно.

 Пресен сок от мандарини може да втриете в кожата си, за да се отървете от гъбични заболявания.

Мандарините съдържат впечатляващо количество калции и фосфор, от които се нуждаят костите ви. Магнезият в тях пък успокоява нервната система. Този плод намалява риска от появата на цироза, диабет и предотварява заболяванията на кръвоносната система./jenata.blitz.bg

Коментирай