На бас, че не знаехте: С тази храна ще отслабнем през есента

На бас, че не знаехте: С тази храна ще отслабнем през есента

Всяка дама обаче иска да запази максимално фигурата си, без да се налага после да изгаря всяка хапка руска салата в залата

Зимата вече чука на вратата, а обикновено студеният сезон е обвързан с повечето хапване, по-тежките храни и качването на килограми. 

Всяка дама обаче иска да запази максимално фигурата си, без да се налага после да изгаря всяка хапка руска салата в залата, подлагайки се на тежки и невъзможни физически тренировки, за да може да е във форма за лятото. 

Е, решението е тук. Диетолог реши да разкрие коя питателна храна може да помогне срещу преяждането и да е плюс за вас в борбата с излишните килограми.

Фасулът е една от малкото питателни храни, които могат да помогнат за предотвратяване на преяждането, водещо до увеличаване на теглото. За този неочакван плюс за боба с наднорменото тегло разказва диетологът Дестини Муди в "Eat This, Not That!"

Муди съветва да се консумира редовно фасул, тъй като той е богат на фибри, протеини и множество други хранителни вещества. Освен това, тъй като този продукт е с ниско съдържание на мазнини и холестерол, според експерта той помага за нормализиране на кръвното налягане, намалява риска от сърдечни заболявания, инсулт и диабет тип 2.

Бобовите растения могат и трябва да бъдат включени в диетата за отслабване, тъй като са богати на магнезий и витамини от група В, които участват в производството на енергия, необходима за активен начин на живот и изгаряне на калориите.

Според Муди бобът е отличен източник на растителни протеини, които помагат за запазване на мускулната маса, докато отслабваме. Освен това според диетолога ястията от боб запазват усещането за ситост за дълго време и помагат в борбата с преяждането. Тя обясни, че това качество се осигурява от разтворимите фибри, съдържащи се в бобовите растения.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай