Не е за вярване какво се случва с тялото, ако сме влюбени СНИМКИ

Не е за вярване какво се случва с тялото, ако сме влюбени СНИМКИ

Оказа се, че седем невероятни неща се случват с нас, ако изпитваме тези приятни чувства

Всички жени знаят, че любовта ни кара да се чувстваме добре, но знаехте ли, че зад нея има истинска наука? Заради това сега от jenata.blitz.bg бихме искали да ви покажем някои от най-невероятните и научно доказани ефекти, които любовта оказва върху вашия ум и тяло.

Любовта е естествен метод за облекчение на болката


Всички знаем, че прегръдките ни карат да е чувстваме добре, утешени и спокойни. Но последните проучвания показват, че окситоцин (химикалът в мозъка, който създава усещане за спокойствие и близост) се освобождава само след 10-20 секунди прегръдка. Това от своя страна може ефективно да се пребори с болката, особено главоболието.

Любовта се грижи за сърцето 
Изследванията показват, че изразяването на любов понижава сърдечната честота наполовина. Това е още по-ефективно при стресови ситуации и намалява риска от сърдечни заболявания в дългосрочен план.

Любовта помага на тялото ви да се бори с болестта
Хората демонстриращи любовта си – от държене на ръцете до сексуалната активност, увеличават производството на ендорфини, които на свой ред подобряват нашата имунна система.

Любовта бори безсънието


Хормоните на любовта (окситоцин и ендорфини) инхибират отделянето на кортизол, който е хормонът, който е отговорен за стреса. От своя страна той ни помага да релаксираме и спим по-добре.

Любовта намалява вероятността от пристрастяване 
Опитите, кокаинът, никотинът, алкохолът са толкова пристрастяващи, защото засягат нивата на допамина в тялото ни. Допаминът е хормонът, отговорен за внезапен прилив на удоволствие и еуфорични ефекти. А най-добрият начин да си го добавим е чрез любовните чувства.

Любовта води до дълголетие


Проучванията показват, че хората в смислени отношения, особено в брака, се чувстват по-здрави и се живеят по-здравословен начин на живот (включително избор на храна, редовна храна, по-добра почивка, по-малко стрес и т.н.). Това пък води до по-дълъг и щастлив живот.

Любовта е терапия
Хората прибягват до психо терапия по много причини, най-честата причина е, че  искат да бъдат изслушани и разбрани. От всички специалисти по света човекът, който е най-способен и може да ви предложи ефикасна "терапия", е партньорът, който се грижи за вас и ви обича. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

pupi

pupi 14.06.2018 23:03

по скоро не умее да показва любовта си и се дьржи студено и дрьпнато,сякаш че ще му искаш нещо...и така с години...

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ 15.06.2018 21:58

http://stefan-tcholakov.com/index.php?year=2018&p=poetbg&title=%CC%E0%E9%EA%EE+%EC%EE%FF%2C+%C0%E7+%E2%E8%E4%FF%F5+%F1%E2%E5%F2%E5%F9%E0+%C1%FA%EB%E3%E0%F0%E8%FF+%85