logo

Никога няма да може да отслабнете заради тези 3 неща!

Никога няма да може да отслабнете заради тези 3 неща!

Понякога каквото и да правите излишните килца остават, а причините са това са много ясни

Наднорменото тегло понякога наистина е свързано с злоупотребата с вредна храна и преяждането. Но понякога това не е така.

Всички сме слушали оплакванията на хора, които споделят, че спазват диети, хранят се (по думите им) здравословно и правилно, спортуват, но пак не могат да отслабнат. 

Е, оказа се, че те не лъжат! Според лекарите има точно три причини, заради които каквото и да прави човек, то той не може да отслабне и да се сбогува с излишните килограми.

Ето трите причини, заради които каквото и да правите няма да може да отслабнете:

Лекарства
Някои лекарства водят до наддаване на тегло. Най-честите странични ефекти се крият в антидепресантите, диабетните медикаменти и лекарствата за кръвно налягане. Затова знайте, че ако пиете някое от тях може и да не успеете да се сбогувате с излишните килограми.

Проблеми с хормоните
Хормоните са отговорни за безброй процеси в организма, включително метаболизма. Ако изведнъж започнете бързо да наддавате на тегло, има поне пет ключови хормона, които трябва да изследвате: инсулин, тестостерон, естроген, кортизол и тиреоидни хормони.

Възрастта
Колкото по-стари ставаме, то толкова по-бавно работи метаболизмът ни. Това означава, че на 40 години можете да водите същия начин на живот като на 20, но тялото ви ще изглежда различно. Бавният метаболизъм обаче не е смъртна присъда. За да поддържате тънка фигура, достатъчно е да коригирате диетата и физическата си активност въз основа на възрастта, в която се намирате. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!