logo

Ниското самочувствие може да предизвика куп страшни болести

Ниското самочувствие може да предизвика куп страшни болести

Неувереността, сковаността, страховете, затрудненията в общуването и в постигането на собствените цели ни пречи да живеем нормален и пълноценен живот

Много е важно човек да има високо мнение за себе си и да се обича. Ниското самочувствие не води до нищо добро.  

Неувереността, сковаността, страховете, затрудненията в общуването с околните и в постигането на собствените цели като цяло ни пречи да живеем нормален и пълноценен живот.

Ниската самооценка може да бъде опасна и за физическото ни състояние. Някои заболявания и патологии възникват именно на тази основа. 

Главоболие  

Хората с ниско самочувствие не си позволяват да бъдат себе си. Струва им се, че задължително трябва да отговорят на очакванията на другите.

Защо имаме бяла коса и как да се отървем от нея

Те често се притесняват за всичко. Ако направят нещо нередно, не спират да мислят за него или стават раздразнителни. Оттук идват и постоянното главоболие и хроничните мигрени.

Лошата самооценка често е причина и за ниско кръвно налягане.

Хрема

Дори това банално разстройство на здравето сигнализира за ниско самочувствие. Потиснатото самосъжаление, неувереността в собствените ни сили и убедеността, че целият свят е против нас, може да предизвика синузит.

Астма

Някои хора с ниско самочувствие са толкова несигурни в себе си, че им се струва, че нямат право на нищо, не трябва да казват нищо излишно и дори да дишат без разрешение. Понякога те поемат вината на другите върху себе си.

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

По правило в такива случаи често се появява астма или други усложнения на дихателната система, дори туберкулоза. 

Болно гърло 

Липсата на самочувствие ни пречи да изразяваме мнението си и да се проявяваме по начина, по който искаме. Това може да причини болки в гърлото.

Отслабен имунитет 

Да се обичаш е много важно и обширно чувство. Затова и не е изненадващо, че това действа върху организма не само точково, но и като цяло отслабва имунната система.

Куп смъртоносни опасности грозят жените, които хъркат

Хората с ниска самооценка често имат проблеми с нея, тъй като имунната система е свързана със самоидентичността, осъзнаването на собствените потребности и признаване на правото да бъдем това, което искаме, без да изпитваме вина пред другите.

Изкривяване на гръбначния стълб

Проблемите с гръбначния стълб - от изкривяване до херния, възникват от факта, че ценим себе си само в моменти, когато сме полезни за другите. Когато самите ние не се подкрепяме, нарушения се случват и с основната ни опора - гръбначния стълб. 

Артрит и проблеми с бъбреците

Прекомерната строгост, самонаказанието, обезценяването и неумението да се отпуснем водят до подобни здравни проблеми.

Нарушения на стомашно-чревния тракт

Стомахът е много важен орган, който реагира много бързо не само на физиологични, но и на психологически влияния. При дискомфорт в областта на стомаха - нищо не може да ни зарадва.

6 храни, които прочистват кръвта от токсини

Ако всичко ни е наред, стомахът ни е получил вкусна храна и нищо не го притеснява, ние също сме щастливи. И обратното - стомахът бързо реагира на нашите проблеми. Ако се чувстваме зле, най-вероятно ще имаме проблеми с него (колики, подуване на корема). 

Ниското самочувствие може да ни докара и язва. Главните черти на хората, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, са безпомощност в опитите да се променят, да се адаптират към света и в същото време раздразнение, което изпитват както към себе си, така и към околните. 

Язвите често са причинени и от безграничното ни желание да угодим на някого, стремежа към перфекционизъм, жертването на собствените интереси и негодуванието, когато никой не оцени това.

По правило такива хора, дори да са постигнали нещо значимо в живота си, пак няма да бъдат доволни от себе си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай