Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

За да подобри мозъчната функция, диетоложката Елена Соломатина съветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим

Здрав дух в здраво тяло – надали има човек, който да не е чувал тази крилата. Мнозина малко или много се опитват да спазват тази максима.

Казват също така, че човек е това, което яде. Но как да се храним здравословно в наши дни като всички твърдят, че сегашните продукти в магазините са блъскани с какви ли не гадости.

Преди време от jenata.blitz.bg разкрихме, че всички купуваме определени три неща от магазина, а те може да са много опасни за здравето ни.

Сега обаче диетологът Елена Соломатина успя да изправи косите на всички от ужжас. Тя заяви, че три продукта, които всички купуваме и често консумираме убиват мозъка. 

За да подобри мозъчната функция тя съветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим.

„Маргаринът, майонезата и евтините вафли разрушават мозъка. Не само тези продукти са вредни за здравето, но и всички, които съдържат трансмазнини“, пояснява диетоложката Елена Соломатина. 
 
„Факт е, че трансмазнините правят клетъчната мембрана стегната, непроницаема и всъщност клетката престава да функционира пълноценно. Това е особено опасно, когато се случи в мозъчните клетки“, обяснява специалистът по здравословно хранене.
 
Внимание: 9 храни, които могат да ви убият

На второ място по нездравословност се нареждат храните, съдържащи „бързи“ въглехидрати. Това са изделия със захар и бяло брашно - най-често комбинацията от тях се среща в лакомствата в сладкарниците. Оставащата в кръвта глюкоза след тяхната употреба разрушава кръвоносните съдове и подпомага образуването на атеросклеротични плаки.
  
Диетологът съветва и хората да се въздържат от прекомерната употреба на туршии и консерви. Заради многото сол вътре, те причиняват задържане на вода в тялото и подуване, което от своя страна възпрепятства свободното движение на кръвта в кръвоносната система.
 
„Консервантите, ароматизаторите и оцветителите са източник на токсини и нарушават нормалното хранене на мозъчните клетки“, добави тя. 

За да подобри мозъчната функция, лекарят посъветва да се поддържа балансирана диета и интензивен тренировъчен режим. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай