logo

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

Кафето е прекрасно питие. То не само ни помага да се събудим сутрин, пълни с енергия деня ни, но може да е полезно за здравето ни.

Кафето помага за стимулирането на метаболизма. Предотвратява депресия и помага на сърцето да работи по-добре. Но всичко това е при едно условие - пиете кафе точно толкова, колкото имате нужда, а не чаша повече. Злоупотребата с тази напитка може да бъде твърде скъпа и вместо да помогнете, да навредите на здравето си. Проверете дали сте преминали тази тънка граница.

Болка в корема

Коремната болка може да наподобява спазми, които се изпитват по време на или преди менструация, или може да бъде усещане за парене в стомаха. Както е отбелязано в едно скорошно проучване, някои от съединенията на кафето могат да стимулират секрецията на стомашна киселина, а така се разяжда стената на стомаха. Ако често имате болки в стомаха, опитайте се да се откажете от кафето - това би трябвало да помогне.

Пулс

Най-честата причина за сърцебиене е предозирането с алкохол или кофеин. За съжаление, това не е безвредно: ако оставите симптома без внимание, в крайна сметка може да получите сериозни смущения в работата на сърцето. В подобна ситуация, по-добре се откажете от кафето.

Диария

Да, естественото кафе има слабително действие. И ако го пиете прекалено много или твърде често, този ефект може да надхвърли очакванията ви. Като цяло, ако изведнъж започнете да ходите често в тоалетната, без конкретна причина, то по-добре се опитайте да ограничите консумацията на кафе или поне драстично да я намалите. 

Треперене

Кафето стимулира нашата нервна система и повишава способността за концентрация - и това е добре. Но ако злоупотребяваме със стимулатора, централната нервна система може да реагира, например, с треперене на ръцете. Намалете дозата или напълно прекъснете пиенето на кафе, докато не стане по-добре.

Главоболие

Малките дози кофеин могат да облекчат главоболието и дори да предотвратят мигрена. Но ключовата дума тук е "малки". Но когато кафето е твърде много (твърде много - не е по-малко от пет чаши на ден), излишъкът от кофеин може да предизвика умора и главоболие./jenata.blitz.bg

Коментирай

Мислеща

Мислеща 05.09.2018 1:01

Абсолютни глупости !