Тайните на перфектния тен паднаха

Тайните на перфектния тен паднаха

Дерматоложката Илона Козирева разкри какво трябва и какво не трябва да правим на плажа

Дали ще има успешен летен сезон у нас май никой не може да каже. Въпреки всичко едно е факт – българите правим всичко възможно лятото да се насладим на морския плаж или поне да съберем малко тен около някой басейн.

Много нашенци се юрнаха на море в Гърция, други пък заложиха на родното Черноморие. Е, без значение къде сме едно е важно – да се сдобием с хубав тен.

Но как може да стане това така, че хем да не изгорим, хем да предпазим кожата си от вредните слънчеви лъчи, хем да имаме перфектен златист загар на кожата?

Внимание, дами! Събирането на тен по монокини е много опасно!

Е, отговорите на всички тези, а и много други въпроси, даде дерматоложката Илона Козирева, която е и козметолог.

Тя разкри какво трябва да правим и какво не трябва, за да се сдобием с перфектен тен за кратко време. Доктор Козирева бе категорична, че има няколко „златни правила“, които всички трябва да следваме.

Ще се разплачете от смях щом видите какво им се е случило на тези хора с изкуствен тен (СНИМКИ)

„Има три основни правила за хубав тен: спазване на безопасен период от време за слънчеви бани (само сутрин и вечер), използване на предпазни средства и ограничаване на времето, прекарано на слънце“, поясни козметоложката.
 
„Добре е да правите слънчеви бани до 11 часа и след 16 часа – в тези интервали слънцето е по-малко активно. 

Можете да проследявате UV индекса, на който сте изложени, и на смартфона си – сега има подобни приложения. Те сигнализират, ако се приближи до опасни норми“, заяви дерматоложката.

Хана - момичето, чиято кожа смени цвета си! Сексапилни СНИМКИ 18+

Тя добави, че докато сте на плажа, кожата се нуждае от „максимална защита“: в първите дни използвайте лосион със слънцезащитен фактор (SPF) от 50 и нагоре, от третия ден можете да го намалите до 30 и само след 10-11 дни, когато кожата вече има някакъв тен, може да използвате лосион и с по-нисък фактор.

Според нея трябва да се обърне специално внимание на кожата на лицето, шията, ръцете и деколтето: тези части на тялото трябва да бъдат защитени от слънцето, за да се избегне фотостареенето на кожата.

„За тях винаги е необходимо да се използва максимална фотозащита със SPF от 50, тъй като кожата в тези области е много чувствителна на слънчева светлина. В никакъв случай не слагайте бронзанти на лицето си – това е много опасно“, предупреди дерматоложката Илона Козирева.

Те бяха истински красавици, но любовта им към солариума ги превърна в... СНИМКИ 18+

Според нея нарушаването на тези „златни“ правила за тен не само водят до стареене на кожата, но и увеличават риска от развитието на рак на кожата. 

„Бъдете внимателни. Ако сте безотговорни към себе си и кожата си на плажа после може да съжалявате жестоко“, предупреди доктор Илона Козирева. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

сссрр

сссрр 27.06.2020 9:48

Дайте й една мотика и ще я видя какви интервали, какви лосиони. Разглезиха се всички и забравихте кога бяхте по кърищата от сутрин до вечер.

До сссрр

До сссрр 27.06.2020 10:25

Чапаев, я бързо бягай да намериш Петка и да го предупредиш, че белогвардейците идват. Комунистически диваци!