Тази напитка ще ви дари с вечна младост и дълъг живот

Тази напитка ще ви дари с вечна младост и дълъг живот

Елексирът се приготвя много лесно и въпреки че е полезен, с него не трябва да се злоупотребява

Едва ли на света има жена, която да не иска да е вечно млада, красива и да живее до дълбоки старини. Годините си вървят, а с времето все по-често се замисляме над това и търсим начини, с които да превърнем мечтата си в реалност. 

Колкото и странно да звучи, има една напитка, с която можем да забавим действието на времето и да се радваме на крепко здраве до дълбоки старини. Наричат я "напитката на дълголетието".  

Този елексир ли е тайната на вечната младост?

Научих за нея от приятелка, която се занимава с кафе и знае много за него. Тя пък чула за нея при едно от пътуванията си в чужбина. Тайната й е много проста и се крие в съставките й - кафе, мед и лимонов сок.  

Кафето има тонизиращ и успокояващ ефект. Медът, който съдържа фруктоза и глюкоза, помага на работата на черния дроб и намалява кръвната захар. А лимонът помага за понижаване на кръвното налягане и укрепва имунитета.

Специалист разкри най-правилния начин, с който да съхраним младостта си

Елексирът се приготвя много лесно. Медът се разтваря в топла вода, след което се довежда до кипене на слаб огън в джезве. След това трябва да оставите водата да престои няколко минути и към нея да добавите смляното кафе. Връщате отново на котлона и чакате да започне да кипи. 

Кафето е готово! Наливате го в чаша и добавяте лимонов сок. 

6 страхотни продукта, които ще ви дарят с вечна младост

Що се отнася до твърдението, че след нагряване медът губи полезните си свойства и става опасен, ще отговоря по следния начин: научно доказано е, че медът, нагряван във вода, е опасен за хората, ако се консумира в големи количества в продължение на много години. 

С тази вълшебна напитка обаче не трябва да се злоупотребява. И не се препоръчва при хора с алергични реакции. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай