logo

Тина се разболя от К-19 и животът й се превърна в ад СНИМКИ 18+

Тина се разболя от К-19 и животът й се превърна в ад СНИМКИ 18+

Състоянието й било толкова тежко, че лекарите посъветвали близките й да се подготвят за най-лошото

51-годишна шотландка загуби осем пръста заради мистериозна болест, съобщава Daily Record.

Катриона Патерсън (Тина) разказва, че започнала да се чувства странно през март, седмица след като пипнала коронавируса. 

Жената постъпила в болница, където я подложили на куп прегледи. Въпреки, че тестът й за новата вирусна инфекция бил отрицателен, тя все още била симптоматична. Всичко това тя си обяснявала с факта, че организмът й още не се е възстановил от заболяването. 

"Просто мислех, че все още усещам последиците от COVID. Току-що го бях изкарала и си обяснявах симптомите с това. Никога не съм очаквал, че ще бъде толкова лошо, колкото беше. Чувствах се изтощена и болна. Краката ми бяха абсолютно замръзнали", споделя Тина.

Кошмарен симптом на коронавируса се появява по време на боледуването

Скоро обаче органите на Патерсън започнали да отказват, пръстите й почернели и загубили чувствителност. 

"Когато най-накрая отидох в болницата, едно от нещата, които си спомням, е болката, която усетих в пръстите си. Спомням си, че помолих сестрата да ги отреже, защото не можех да издържам повече", добавя 51-годишната жена.

Медиците й съобщили, че кръвта й е започнала да се съсирва и кръвоснабдяването на крайниците и органите е било ограничено.

Състоянието на жената било толкова тежко, че лекарите посъветвали близките й да се подготвят за най-лошото. 

Разкриха как да разберете дали имате безсимптомен коронавирус

Въпреки песимистичните им прогнози обаче тя оцеляла. След спешна операция медиците ампутирали осем от пръстите й на ръцете. Възможно е обаче в най-скоро време да загуби четири от пръстите си на краката.

"Мисълта, че хората ще разглеждат ръцете ми навсякъде, където отида, е ужасна и мисля, че ще ми бъде много трудно да се справя с нея, но се опитвам да запазя положително отношение", признава тя.  

"В момента просто съм щастлива, че съм жива и че успях да преживея всичко. Възстановяването ми ще бъде дълго, но се опитвам да остана позитивна", добавя шотландката. 

Лекар сподели най-ужасяващите си страхове от коронавируса

Лекарите предполагат, че мистериозната й болест е резултат от COVID-19, но точната причина за случващото се с Картиона остава неизвестна.

"Те всъщност не знаят. Казаха ми, че може да е вирус, стартиран от COVID, но отново не са 100 процента сигурни", признава тя. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!