Това е подправка №1, която намаляване възпаленията в тялото

За най-добри резултати експертите съветват да го комбинирате с черен пипер

https://jenata.blitz.bg/zdrave/tova-e-podpravka-1-koyato-namalyavane-vazpaleniyata-v-tyaloto Jenata.blitz.bg
Това е подправка №1, която намаляване възпаленията в тялото

Когато говорим за намаляване на възпалението, има подправка, която прави точно това. И тази подправка е куркума. 

А знаете ли, че тази подправка е обявена за №1 що се касае за намаляване на възпалението в тялото.

Може да чувате термина „възпаление“ през цялото време, но какво всъщност означава това за вашето здраве?

Какво представлява възпалението?

„Имунната система инициира възпалителен отговор, събирайки имунни клетки в засегнатата област, за да я излекува или да се бори с инфекция“, каза диетологът Шанън Костело.

7 храни с изненадващи ползи за здравето

„Хроничното или дългосрочно възпаление е нещо, което може да причини вреда, водещо до сърдечно-съдови заболявания, метаболитни нарушения, ставни заболявания и други“, разясни Костело.

Ето защо разбирането и управлението на възпалението е от решаващо значение за поддържане на здравето. Има няколко начина да направите това, включително да ядете противовъзпалителни храни като подправки.

Противовъзпалителни свойства на куркумата

Ако сте фокусирани върху една подправка за намаляване на възпалението, изберете куркума. Той съдържа съединение, наречено куркумин, което е отговорно за неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. 

Въпреки че действителните механизми може да са доста сложни, обяснява Костело, има изследвания, които предполагат, че куркуминът действа директно като щит за здравите клетки по време на възпалителен отговор.

4 малко известни, но полезни свойства на смления кориандър

Има силна връзка между куркумин и намаляване на възпалението. Проучването обяснява, че куркуминът е насочен към множество възпалителни пътища и може да бъде полезен като част от подход за лечение на възпалителни състояния като артрит и псориазис.

Количеството куркумин, необходимо за значително въздействие върху възпалителните заболявания, е твърде голямо, за да бъде получено от храната. Проучването показва, че най-ефективният вид лечение може да бъде добавката.

Въпреки това, добавянето на куркума към вашата храна е една възможна стъпка, която можете да предприемете, за да намалите потенциално възпалителния товар върху тялото си. 

Ако имате състояние, при което възпалението играе роля в развитието или тежестта на симптомите, тогава може да откриете, че добавянето на куркума към вашите ястия като част от цялостната противовъзпалителна диета има значение. Въпреки това е важно да се придържате към текущия план за лечение. Не забравяйте, че куркумата не е заместител на лекарствата. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай